Csornai siker a vb-n

2024.06.17. 11:28

Négy világbajnoki címet táncoltak össze

A Táncterápia és Mozgásfejlesztés kilenc táncosa képviselte Magyarországot és Csornát a World Dance Association által rendezett budapesti világbajnokságon.

A versenyen tíz ország legjobb táncosai mérhették össze tudásukat. A csornaiak mini, tini, junior és felnőtt korosztályban, egyéni, páros és csoportos koreográfiákkal álltak színpadra. Nyolc produkciójukból négy az első helyen végzett, vagyis világbajnoki címet ért. Ezenkívül egy ezüst éremmel és egy-egy negyedik, ötödik és hatodik hellyel gazdagodott az együttes.

A kilenc csornai táncos és az együttes vezetője, Kövecses Patrícia (jobbra).


A csapatból Major Maja street dance szóló mini-, Turi Csenge junior szóló-, Kórodi Rebeka és Kurcsics Regina tini duó-, Erőss Barbara és Turi Csenge junior duó kategóriában lettek világbajnokok, Erőss Barbara junior szóló számban  2., Rédecsi Abigél street dance szóló mini kategóriában 4., Böcskei Réka tini szólóban 6. lett. A felnőtt csoport (Erőss Barbara, Böcskei Réka, Kóródi Rebeka, Kurcsics Regina, Rédecsi Dóra, Sági Csenge és Turi Csenge) 5. helyen végzett.

Az ötödik helyen záró csornai felnőtt csoport.

"Hálásan köszönjük a támogatóknak, hogy ott lehettünk a vb-n. Külön köszönet a körmendi MJUS Resort Hotelnak, a csornai Divat Maffia, Suzuki Molnár, LTech vezetőinek, Hollósi Attilának és mindenkinek aki velünk izgult és hitt bennünk.  Én külön köszönöm a táncosaim kitartó, alázatos munkáját, a szülők bizalmát. Nagyon büszke vagyok és boldog, hogy egy ilyen közösséget alkotunk. Egy kicsit most pihenünk, de két hét múlva évadzáró gálát rendezünk, mielőtt a nyári turnék megkezdődnek" – értékelt Kövecses Patrícia, a Táncterápia és Mozgásfejlesztés vezetője.

Major Maja a dobogó tetején.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában