EzTörténtKisalföld

2024.06.17. 20:40

Erről írtunk évekkel ezelőtt: áruház, gyakorlat és munkaerő-piaci helyzet Győr-Moson-Sopronban

Erről írt a Kisalföld napilap 10, 30 és 40 évvel ezelőtt.

Kisalföld.hu

10 éve – Négyhetes gyakorlat a diákoknak Győrben

Több mint másfél száz diák kezdte meg négyhetes nyári gyakorlatát tegnap az Audi Hungária Motor Kft.-nél; ők lesznek azok, akik szeptembertől a társaságnál töltik szakmai gyakorlatukat a duális képzés keretében. A motor- és járműgyártáshoz kapcsolódó 11 szakma képviseletében összesen 159 fiatal kapott helyet a programban, kétharmaduk szakmunkásképző intézmény tanulója. Ők egy, míg a szakközépiskolások két éven keresztül tanulhatnak a járműgyárban. 

30 éve – Munkaerő-piaci helyzetkép Győrben

Példázva az államigazgatás azon törekvését, hogy kivonul a szolgáltatók közé, a megyei munkaügyi központ pavilont állított a Győri Vásáron, ahol tegnap Rimányiné Somogyi Szilvia igazgatónő tartott sajtótájékoztatót. A megye munkaerő-piaci helyzetében a májusi adatok alapján többségében továbbra is pozitív tendenciák érvényesültek. Májusban a megyében regisztrált munkanélküliek száma 15.863 volt, 4,2 százalékkal kevesebb az áprilisinál, és 17 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. 

40 éve – ABC áruház épül Sopronban 

Amiről szó van, Sopron legújabb ABC áruháza, amelyen már valóban az utolsó simításokat végzik az építőik. Az üzlet az Árpád utcában, az Ikva áruházzal átellenben épül, ott, ahová a városrendezési tervek is üzleti negyedet szánnak. Az Ikva melletti lakberendezési áruház építésének már folynak az előkészületei, az ugyanide tervezett harmadik egység egy élelmiszer áruház felépítésére azonban belátható időn belül nemigen kerülhet sor (ennek egyik feltétele például a mentőállomás kiköltöztetése lesz).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában