A Somogyi Elektronic-GYAC csapata háromszoros címvédő

2023.07.09. 15:29

Startol a szuperliga - Marozsán Fábián Győrben teniszezik hétfőn és csütörtökön

Ezen a héten tartják a férfi teniszezők hazai szuperliga mérkőzéssorozatát. A Somogyi Elektronic-GYAC háromszoros címvédő együttese hétfőn délelőtt 11 órakor kezd a Kálóczy téren. A győri csapatban pályára lép Marozsán Fábián is, aki májusban a világelső Carlos Alcarazt is legyőzte Rómában.

Szeghalmi Balázs

Marozsán Fábián élete első főtáblás Grand Slam-mérkőzésén a "tenisz szentélyében", Wimbledonban léphetett pályára. A második legjobb magyar férfi teniszező hétfőn és csütörtökön 11 órától játszik Győrben.

Fotó: Tolga Akmen

Bár a győri gárda 2019-ben talált utoljára legyőzőre itthon, várhatóan nem lesz könnyű  dolga ezúttal sem. Elsőként a Siófok és Székesfehérvár közös csapata lesz az ellenfél hétfőn Győrben, majd szerdán a fővárosban a Vasas következik. Az utolsó, csütörtöki csoportmérkőzést a győri teniszbarátok nagy örömére szintén a folyók városában rendezik a fővárosi Diego ellen. Ezen a meccsen - akárcsak a hétfői nyitókörben - délelőtt 11 órától pattognak a labdák a Kálóczy téren.

Újabb magyar bajnoki cím a cél

"Szeretnénk folytatni a jó sorozatunkat, s ismételten magyar bajnoki címet szerezni. Elsőként arra fókuszálunk, hogy csoportelsőként jussunk a hétvégi elődöntőbe" - mondta Somogyi Zsolt csapatkapitány. A férfi szuperligában öt egyest és két párost játszanak a csapatok.

Marozsán Fábián mellett szintén rendelkezésre áll az idén ATP Challenger-tornát nyerő Valkusz Máté, az egyik legtehetségesebbnek tartott fiatal magyar teniszező, Fajta Péter, a Los Angeles-i Egyetemen tanuló Makk Péter, illetve az egykori többszörös korosztályos Európa-bajnok, Bíró André.

GOFFIN, David; MAROZSÁN Fábián
Marozsán Fábián két meccset nyert Wimbledonban a selejtezőben, majd szerencsés vesztesként a főtáblán is helyet kapott. Fotók: MTI
Fotó: Tolga Akmen

Top 100-ban

A legnagyobb figyelem minden bizonnyal Marozsán Fábián játékát övezi majd Győrben, aki azzal, hogy két hónapja legyőzte Carlos Alcarazt, egycsapásra az egyik legismertebb magyar profi sportolóvá vált. Fábi a világra szóló római győzelem után Challenger-tornát nyert Olaszországban, így jelenleg a világ száz legjobb teniszezője között jegyzik. Wimbledonban szerencsés vesztesként teniszezhetett a főtáblán, ahol négy szettben szenvedett vereséget a belga David Goffentől.

Összejöhet a Fucsovics-Marozsán rangadó is

A kiváló sportember azonban nem Angliából érkezik Győrbe; vasárnap még Németországban szerepel csapatbajnoki mérkőzésen. Ha a várakozásoknak megfelelően GYAC-MTK döntőt rendeznek az idei szuperligában a fővárosban, akkor összejöhet a Fucsovics-Marozsán rangadó is. A jelenlegi két legjobb magyar férfi teniszező legutoljára tavaly ősszel Pozsonyban vívott tétmeccset egymással; akkor két szoros játszmában Fucsovics Márton győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában