Átadták

2024.05.16. 20:21

Megújulva fogad látogatókat a kilátó Sopronban

A Taeg Zrt. munkatársai nagy erővel vetették bele magukat a tavaszi munkálatokba, ellenőrizték a kilátók szerkezetét és teljes körű szervizelést végeztek. Megújult a Gloriette kilátó is, amelyet csütörtökön adták át.

Papp Fanni

A kilátást Farkas Ciprián és dr. Sándor Gyula is megcsodálta.

Fotó: Szalay Károly

A soproni Vas-hegyen már az 1900-as évek elején is állt egy kilátó. Ugyan ez az építmény már nem létezik, de egykori helyét egy kőbe ágyazott magassági jel mutatja. 

Szép kilátás nyílik a mintegy 8 méteres magasságból.
Fotó: Szalay Károly

A ma látogatható Gloriette kilátó a Tanulmányi Állami Erdőgazdaság és a Soproni Városszépítő Egyesület közreműködésével jött létre 1989-ben. A közkedvelt kirándulóhely magassága mintegy 8 méter, a járószintje pedig 3 méter, ahonnan szép kilátás nyílik a Várhelyre, a karmelita templomra, Bánfalvára, a Rozália-hegységre és a Schneebergre is. 

A kilátó a közelmúltban megszépült, átadásán részt vett Farkas Ciprián polgármester és dr. Sándor Gyula, a Taeg Zrt. vezérigazgatója. 

Fotó: Szalay Károly

– A kedvelt kirándulóhelyen nyomot hagyott az idő vasfoga. A felújítás során megújult a lábazata és a tetőszerkezete, hiszen ezeket éri több víz, ami miatt a fa idővel elkorhadt, majd az egészet átfestettük – mondta el dr. Sándor Gyula. 
Farkas Ciprián beszédében kiemelte, az önkormányzatnak kiváló szövetségese a parkerdő fenntartója, erre szükség is van, hiszen Sopron igazgatási területének nagy részét zöldövezet teszi ki. 

Fotó: Szalay Károly


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában