Csak Fucsovics állította meg

2022.11.16. 08:43

A győri színekben versenyző teniszező a pozsonyi menetelés után jövő héten már Ausztráliára készül - galéria

A Somogyi Elektronic-GYAC teniszezője, Marozsán Fábián játszotta a finálét a pozsonyi, 68 ezer euró (27,5 millió forint) összdíjazású keménypályás challenger-teniszversenyen múlt héten. Bár a nyár végi Banja Luka-i tornagyőzelmét ezúttal nem tudta megismételni, a fiatal teniszező így is pályafutása jelentős sikerét érte el északi szomszédunknál.

Szeghalmi Balázs

Marozsán Fábián (balra) és Fucsovics Márton az eredményhirdetés után a pozsonyi labdaszedő gyerekekkel. Fotó: MTSZ

A pozsonyi viadal rangjáról sokat mond: a korábbi bajnokok között olyan játékosok találhatók, mint a Grand Slam-döntős Markosz Bagdatisz vagy az olimpiai aranyérmes Marc Rosset.

Pozitívan állt a nehéz mérkőzéshez

Az ezúttal is kiegyensúlyozott pozsonyi mezőnyben a Somogyi Elektronic-GYAC csapatát erősítő Marozsán Fábián az első fordulóban a korábbi top 30-as német Jan-Lennard Struff ellen kezdett.

„Amikor megláttam a sorsolást, nem volt őszinte a mosolyom, de pozitívan álltam a nehéz mérkőzéshez. Az első játszma intenzív teniszt hozott Struff ellen. Ezután a második és döntő játszmában csökkent a színvonal, ám így is sikerült behúznom a meccset” – kezdte Marozsán Fábián. A 23 éves teniszezőnek olyan lökést adott a három ATP-torna győzelemnél járó Struff legyőzése, hogy önbizalommal telve meg sem állt a döntőig.

Tanulságos „hosszabbítás” 

„Az osztrák Rodionov és a szlovák színekben versenyző felvidéki játékos, Gombos Norbert ellen is remekül ment a játék. Az elődöntőben a török Cem Ilkel ellen trükkös találkozó várt rám. Bár világranglista zerint sokkal vetélytársam előtt járok, korábban még nem győztem le. Szerencsére most megtört a jég, igaz, azt sajnálom, hogy két szettben nem tudtam nyerni” – hallottuk. A plusz bő órás „hosszabbítás” az isztambuli játékos ellen nem kevés energiáját emésztette fel a tehetséges sportolónak.

„E téren van hiányérzetem, hisz megvolt az esélyem, hogy spóroljak az erőmmel a fináléra. Marci motiváltan és magas szinten játszott az első labdamenettől az utolsóig, megérdemelten emelhette magasba a pozsonyi trófeát” – értékelt sportszerűen Fábián. A győri színekben versenyző teniszezőnek idén ez volt az utolsó tornája; jövő héten kezdi a felkészülést a 2023-as szezonra.

Marozsán Fábián (balra) és Fucsovics Márton az eredményhirdetés után a pozsonyi labdaszedő gyerekekkel. Fotó: MTSZ

Irány az Ausztrál Open

„Szinte biztos, hogy felférek a januári Ausztrál Open selejtezős táblájára. A tervek szerint december 27-én kelek útra. Először Thaiföldön versenyzem, majd innen repülök a kenguruk földjére” – búcsúzott Marozsán Fábián.

Bár idén közel tíz olyan teniszezőt sikerült legyőznie, aki rendszeresen megfordul az ATP-tornák mezőnyében, a válogatott játékos hangsúlyozta: idén még azért nem tette próbára magát ATP-versenyen, mert edzőjével, Palágyi Miklóssal és menedzserével, Somogyi Zsolttal a fokozatos fejlődést tartották szem előtt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában