Labdarúgás NB II

2023.07.30. 20:45

Az ETO nyerte a városi derbit a bajnoki rajton

Az ETO már 3–0-ra is vezetett a Gyirmót FC Győr vendégeként. A hazaiak innen felzárkóztak egy gólra, de egyenlíteni nem tudtak, így a zöld-fehérek kezdtek győzelemmel.

Kisalföld.hu

A fehér mezes ETO végül a Gyirmót fölé tudott nőni.

Fotó: Csapó Balázs

Gyirmót FC Győr–ETO FC Győr 2–3 (0–2)

Gyirmót, Alcufer Stadion, 4578 néző. V.: Kovács I.

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi (Lányi, 46.), Hudák, Csörgő, Helembai – Kovács Milán, Hajdú – Kicsun (Madarász, 46.), Soltész, Medgyes Z. – Pethő. Vezetőedző: Csizmadia Csaba.

ETO: Pap – Vera, Keresztes, Szépe, Csontos – Anton (Riquelme, 79.), Vingler (Kovács Márk, 79.) – Lacza (Diarra, 64.), Bumba, Skvarka (Tóth R., 79.) – Huszár (Kröhn, 54.). Vezetőedző: Antonio Munoz.

Gsz.: Soltész (57.), Adamcsek (72.), ill.  Bumba (31., 55.), Vingler (41.).

31. p: Huszár cselezte ki Hársfalvit, majd az alapvonalról készített Bumba elé, aki 3 méterről a kapuba rúgta a labdát. 0–1.

41. p: Vingler 25 méterről szánta el magát lövésre, amit Hársfalvi nem tudott hárítani, így a vendégcsapat növelte előnyét. 0–2.

55. p: Skvarka készített Bumba elé, aki az átvételt követően a bal alsó sarokba rúgta a labdát. 0–3.

57. p: Soltész ragyogóan kerülte meg ellenfelét, majd védhetetlenül Pap mellett a kapuba rúgta a labdát. 1–3.

72. p: Adamcsek bal oldalról, az oldalvonal mellől védhetetlül a bal felső sarokba rúgta szabdarúgásból a labdát. 2–3.

 

A mérkőzés napján kora délután meglehetősen viharossá vált az időjárás, de szerencsére a találkozó idejére elvonultak a felhők, így a kissé felázott talajt a napsütés próbálta szárítani. A lelátókra tekintve pedig kijelenthető: régen látott szurkolósereg foglalta el helyét és a kezdősípszóra szinte megteltek az ALCUFER Stadion szektorai.

A vendégek kezdtek kissé jobban, amikor Anton beadásai és lövései jelentettek veszélyt, míg a másik oldalon Szegi óriási helyzetből fejelt a kapu mellé. Fél óra játék után előnybe került a vendéggárda, amikor egy bal oldali akció végén Bumba érkezett jókor középen. Kis idő múlva Csörgő és Szegi előtt adódott egyenlítési lehetőség, de egymást zavarták, így ez a helyzet is kimaradt. A félidő záróperceiben Vingler László jól eltalált lövése után Hársfalvi mellényúlt a labdának, így megduplázta előnyét a zöld-fehér gárda.

Szünet után továbbra is lendületben maradt a vendég együttes. Skvarka bal oldali akciója, majd lövése után Csörgő mentett a kapu előterében, majd néhány perc múlva ismét Bumba bizonyította klasszisát. Ezt követően visszavett a tempóból az ETO, amire rá is érzett a Gyirmót, hiszen először Soltész remek egyéni akciót követően szépített, majd Adamcsek parádés szabadrúgás találatával visszajöttek a meccsbe, de az erőfeszítések ellenére az egyenlítésre már nem futotta az erejükből.

Csizmadia Csaba: – Sajnos az első félidőt kissé átaludtuk, félénken futballoztunk, keveset láttam abból, amit gyakoroltunk. Szünet után más felfogásban tudtunk kijönni, szereztünk két gólt, amivel eredményben is feljöttünk, de a végén sajnos sérülés miatt megfogyatkoztunk. Így is azt éreztem, hogy benne lehet a játékunkban az egyenlítő gól is, de sajnos nem sikerült ezt megszereznünk. Jó csapattól kaptunk ki.

Antonio Munoz: – Csodálatos szurkolótáborunk kitűnő hangulatot varázsolt, nem is lehetett más a végeredmény. Háromgólos előnyünk után feljöttek a hazaiak, a végén izgalmassá vált a találkozó, de sikerült megszereznünk a bajnoki pontokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában