Labdarúgó NB I

2024.06.12. 16:02

ETO - Borbély Balázs szívesen marad vezetőedző

Borbély Balázs, az egykori szlovák válogatott labdarúgó, a DAC szakmai stábjából tavasszal egy éjszaka alatt került át a 120 éves NB II-es győri klub vezetőedzői székébe. Az ETO-nál sikerrel oldotta meg a feladatát, hiszen irányításával a győri klub kilenc év után visszajutott az NB I-be és a közös folytatás is szinte biztosra vehető.

Papp Győző

Az ETO-t az NB I-be segítő Borbély Balázs örömmel marad a csapat vezetőedzője az élvonalban is.

Győrött nagy volt a boldogság idén május 26-án, az ETO majdnem egy évtizednyi távollét után visszakerült az NB I-be. Azóta a csapatból mindenki szabadságra ment, a vezetőedző, Borbély Balázs a pihenése alatt írásban válaszolt a kérdéseinkre.

ETO
Az ETO új vezetőedzője, Borbély Balázs hamar megtalálta a hangot a játékosokkal.

Gyorsan kellett döntenie az ETO-ról

- Az utolsó öt fordulóra kellett beugrania az ETO kispadjára, ahol nem volt hibázási lehetőség. Kedveli a nehéz feladatokat?
- Végül is szeretem a kihívásokat, sosem szoktam megijedni a nehéz feladatoktól sem. Úgy mentem bele, hogy miért is ne, megpróbálom, túl sok veszíteni valóm nem volt ebben a helyzetben.
- A családja, ismerősei, barátai próbálták lebeszélni a győri munkáról vagy inkább bátorították?
- Igazából senki nem tudott a felkérésről, csak a párom, mert a tulajdonos úr kedden este fél tíz körül hivott fel, szerda reggelig kaptam időt a gondolkodásra. Nem nagyon volt időm barátokkal vagy ismerősökkel beszélni erről. Az nap este csak a két legjobb barátomat hívtam fel, akik ismerik a magyar focit és az NB II-t - jobban, mint én -, és csak annyit kérdeztem tőlük: van esély ezt megcsinálni vagy nincs? Egyikük sem adott negatív választ, a párom is maximálisan támogatott és mondta, hogy vágjak bele, tehát így is tettem.
- A döntésében mennyire játszott szerepet, hogy maga a tulajdonos, Világi Oszkár kérte fel rá?
- A tulajdonos úrral elég sokat kommunikáltunk, amióta visszatértem Dunaszerdahelyre, jólesett, hogy rám gondolt és bízott abban, hogy ezt meg tudjuk csinálni. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem játszott szerepet ez a tényező is döntésemben, de nem ez volt a döntő.
- Végül is tökéletes munkát végzett, az ETO mind az öt meccsét megnyerte. Ezzel növelte a presztízsét az edzői pályán. Milyen a visszhangja? Azóta esetleg kapott más ajánlatokat?
- Őszinten szólva nem nagyon foglalkozom a visszhangokkal. Nyilván sokan gratuláltak, sok hívást és sms-t kaptam. Megköszöntem a támogatást, főleg a számomra legfontosabb emberek támogatása és jókivánságai estek jól, nagyon hálás is vagyok értük. Azóta eltelt két hét, pár napot élveztem a siker ízét, aztán elmentünk a családommal kirándulni és minden egyes idegszálammal csak a családra a gyerekekre koncentráltam. Imádom a velük töltött időt, teljesen ki tudok kapcsolódni mellettük. Szükségem is volt rá, mert az elmúlt hetekben sajnos kevés idő jutott rájuk. Más kluboktól  nem kaptam semmilyen ajánlatot.
- Összességében milyen tapasztalatokat szerzett Győrben?
- Sokféle tapasztalatot szereztem, mindet elég hosszú lenne leírni... De talán az volt számomra a legtanulságosabb, hogy megbizonyosodtam arról, az őszinteség, az egyenes és korrekt kommunikáció, az autentikusság a legmagasabb szinten is kifizetődő.

Ötből öt meccset nyert, Ajkán tették fel az i-re a pontot. Fotó: Csapó Balázs


- A csapat kilenc év után visszajutott az NB I-be, de Önnek lejárt a megbízatása. Tárgyalnak a folytatásról az ETO tulajdonosával? Szívesen maradna a győri csapat vezetőedzője?
- Igen tárgyalunk, de nem a tulajdonos úrral, hanem a fiával és a vejével. Már  váltottunk pár szót a folytatással kapcsolatban. Szerintem a legfontosabb, hogy hasonlóan vélekedjunk a vezetőséggel az NB I-es keret és a stáb kialakításáról. Nyilván szükség lesz kompromisszumokra, de a viziók, célok, ambíciók hasonlóak kell, hogy legyenek. Jól éreztem magam Győrben ezalatt a rövid idő alatt, megkedveltem a közeget, a játékosokat, a klubban és a csapat körül dolgozó embereket, a szurkolókat. Az ETO egy nagy klub komoly múlttal a háta mögött, jelentős szurkolói bázissal. Szívesen kipróbálnám magam az NB I-ben, igen hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem...
- És mikor születik döntés?
- Tulajdonképpen már van döntés, csak még nem publikus...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában