Tragédia

2024.06.12. 16:59

Motorok tucatjainak hangja búcsúztatta a motoros balesetben elhunyt Arnoldot Mosonszolnokon

Motorok tucatjainak hangjával kísérték utolsó útjára azt a 26 éves mosonszolnoki fiatalembert, aki május 31-én motorbalesetben hunyt el. Családja megérezte a tragédiát, és azonnal a keresésére indult, Gősi Arnold életét azonban már nem tudták megmenteni. Szorgalmas, jószívű, családcentrikus fiúként emlékeznek rá szerettei, barátai, ismerősei, akinek mindene a motorázás volt.

Mészely Réka

Gősi Arnold hatalmas űrt hagyott maga után.

Fotó: Martin Papp

26 éves fiatalembert búcsúztattak szerdán a mosonszolnoki temetőben. Élete egy tragikus motorbalesetben ért véget, melynek körülményeit még a rendőrség vizsgálja. Gősi Arnold szerető családban nevelkedett és élt, megbecsülték munkahelyén és a motoros társadalomban is jószívűsége, szorgalma, jó kedélye miatt. A borzalmas estét, és az azt követő órákat családjával idéztük fel. 

Arnoldnak mindene a motorozás volt.
Arnoldnak mindene a motorozás volt.
Fotó: Gősi család

Tapasztalt sofőr volt

– Arnoldnak az életét jelentette a motorozás. Tapasztalt jó sofőr volt, kamionozott, buszvezetői jogosítványt is szerzett, kismotor után a nagymotorra is letette a vizsgát. A vezetői engedélyében az összes kategóriát megszerezte. Ausztriában helyezkedett el, Golsban, ahol szintén vezetéssel kereste kenyerét, kamionsofőr volt. Körbejárta sofőrként Európát, sokat motorozott külföldön és belföldön, folyamatosan motoros túrákra járt. Felfoghatatlan, mi történt a baleset estéjén – kezdi beszélgetésünket Gősi László. Arnold még együtt élt családjával: szüleivel, nővérével és annak másféléves gyermekével, akit apukájaként szeretett… A kis keresztfia máig hazavárja, folyamatosan keresi… 

Megérezték, hogy baj lehet

– Azon az estén annyit mondott, munka után, hogy elmegy egy körre motorozni. Este 9 óra körül jött egy hatalmas vihar, negyed tízkor kezdte édesanyám hívni, de nem vette fel a telefont. Amikor már tizedszerre tárcsáztunk, tudtuk, hogy baj lehet! – vette át a szót Gősi Jennifer, Arnold nővére. A család megérezte, hogy valami nagyon nincs rendben a fiatalemberrel, hiszen korábban ilyen sosem fordult elő. Mint elmondták, azonnal értesítették a rendőrséget, ahol azt a választ kapták, 24 órán túl foghatnak a keresésbe.

– Jómagam, lányom és barátnője, Arnold unokabátyja és volt mennyasszonya is azonnal elindult keresni őt. Feleségem pedig egész éjjel itthon várta aggódva fiúnkat, mellette pedig a kicsi Zentére vigyázott. Egész éjjel kerestük eredménytelenül. Kora reggel beszéltem munkaadómmal, Winkler Károly Úrral, aki azt tanácsolta, hogy azonnal tegyük fel a közösségi oldalra Arnold fényképét motorral együtt, hogy eltűnt, keressük. Ezt követően csörgött a telefonom: az acsalagi barátai telefonáltak, hogy Arnold este őket látogatta meg, így tudtuk tehát, hogy Acsalag-Mosonszolnok útvonalon kell őt keresni. Végül az acsalagi barátai találtak rá szombaton reggel 8 órakor a Jánossomorja-Bősárkány közötti úton, a szántóföldön, és szóltak nekem. A helyszínre lányom ért oda először, majd 1 perccel később én is megérkeztem, de az életén már sajnos nem tudtunk segíteni – eleveníti fel a szörnyű pillanatokat az édesapa, aki családjával együtt keresi a miérteket és hogyanokat. 

Keresik a válaszokat

– A rendőrség még nyomoz és vizsgálja a baleset körülményeit. De mi is keressük a válaszokat. Az biztos, hogy akkor szakadt az eső, nagyon rosszak voltak a látási viszonyok. Jánossomorja felől jöhetett egy autó, aminek a lámpája elvakíthatta, vagy a rossz látási viszonyok miatt áttért az autó a felezővonalon, ezzel megijesztve Arnoldot, aki egy jelzőtáblának hajtott – vélekedik László, aki szerint sok tragédia megelőzhető lenne, ha nem élne az a törvény, miszerint a rendőrség csak 24 órás eltűnés után kezdi meg a keresést, illetve a telefon utolsó helyének bemérésére is lenne korábban lehetőség.  

– Ide sietett, haza. Ahogy tette ezt minden nap, hogy még ébren találja kis keresztfiát. Úgy óvtam jómagam is őket: vigyázzanak magukra mindig! Nagyon értékes embert vesztettünk el, szorgalmas, tisztelettudó, szófogadó, türelmes, pozitív, életvidám, vicces fiú volt. Arnold sok jótékonysági guruláson vett részt, ha nem is tudott elmenni, akkor is mindig küldött pénzt, vagy plüssöket a beteg gyermekeknek – fűzte hozzá Arnold apukája. 

Feldolgozhatatlan tragédia

Lászlóék arról is meséltek, hogy Arnold decemberben költözött volna új otthonába, amit együtt építettek, csinosítottak, saját kezűleg. Már azt nézegette, miként rendezze be a nappalit, a konyhát. Az elmúlt 2,5 évben éjjel-nappal, munka után is a házon dolgozott édesapjával, ahogy ezt a szörnyű baleset estéjén is tette.

– Volt egy régi Simson motorkerékpárom, később ez volt Arnold első igazi motorja, amit nem engedett eladni. Szerette volna magával vinni az új házba. De erre már nem kerülhet sor. Ezt a tragédiát nem tudom, hogyan dolgozzuk fel – búcsúzott a család, akik hálásak mindazoknak, akik Arnold felkutatásában segítettek, és azóta is önzetlenül segítik a családot. 

Motorzúgás mellett helyezték örök nyugalomra a motoros balesetben elhunyt Arnoldot.
Motorzúgás mellett helyezték örök nyugalomra a motoros balesetben elhunyt Arnoldot. 
Fotó: Kerekes István

Az utolsó út

A család kérésére a motoros társadalomnak intézett felhívást Mitring Csaba, Arnold motoros barátja, melyben arra kérték a motorosokat, hogy a fiatalembert utolsó útjára motorok hangjával kísérjék, több százan osztották meg. S valóban több tucatnyi motor hangja búcsúztatta a fiút, aki hatalmas űrt hagyott maga után.

Arnold utolsó útján családtagjai, barátai, ismerősei mellett szép számmal jelentek meg motorosok. Közben a Republic 67-es úton című száma szólt, sorai megrendítően aktuálisak voltak...

Mitring Csaba (a felvételen jobbról a második), Arnold barátja felhívására sok motoros búcsúztatta a fiatalembert
Mitring Csaba (a felvételen jobbról a második), Arnold barátja felhívására sok motoros búcsúztatta a fiatalembert
Fotó: Kerekes István

 

Jótékonysági gurulás

– A közeljövőben mindenképpen szervezni fogok, fogunk a családdal együtt Arnold tiszteletére és emlékére egy jótékonysági motoros gurulást, melyen a befolyt összeget beteg gyermekek részére ajánljuk fel – tette hozzá Arnold nővére. 

A balesetet és halálesetet vizsgálja a rendőrség

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság érdeklődésünkre azt válaszolta, hogy június 1-én 8 óra körül érkezett a bejelentés a Tevékenység-irányítási Központ felé, miszerint a 86-os főút 176-os kilométer-szelvénye mellett, Jánossomorja külterületén, a főút közelében a réten találtak egy motorost. Az eljárás során megállapították, hogy május 31-én 21 óra körül egy 26 éves mosonszolnoki lakos motorjával az úttestet menetiránya szerinti jobb oldalon elhagyta, a füves, vízelvezető árokba hajtott és elesett. A közlekedési balesetet során olyan súlyos sérülései keletkeztek, hogy a helyszínen életét vesztette.

A baleset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya szabálysértési eljárás keretében, a haláleset körülményeit a Közlekedésrendészeti Osztály általános közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában