Kosárlabda

2023.05.17. 14:42

A Sopron Basket pert vesztett játékosával szemben

Lezárult a Sopron Basket női kosárlabdacsapata és a klub ellen súlyos szerződésszegést elkövető Brittney Sykes közti per, melynek végén a BAT nemzetközi választottbíróság a hasonló ügyekkel teljesen ellentétes irányú ítéletet hozott, és a nem vitatott szándékos szerződésszegés ellenére sem találta indokoltnak a klub azonnali felmondását a játékossal szemben.

kisalfold.hu

Brittney Sykes már a spanyol Girona mezében.

“A választottbíró ítéletét nem illik minősíteni, így ettől tartózkodnék. Tényszerűen azonban annyit meg lehet állapítani, hogy a választottbíróság nagymértékben eltért korábbi joggyakorlatától, korábban hasonló ügyekben hozott ítéleteitől, és azokkal ellentétes irányú ítéletet hozott – válaszolta dr. Wenczel Kristóf, a Wenczel Ügyvédi Irodától, aki a soproni klubot képviselte a per során. – A felek között, illetve a bíróság ítéletében nem vitatott, hogy a játékos szándékos szerződésszegést követett el. Azonban a szándékos szerződésszegés – ismételt igazolatlan távollét – a választottbíró szerint nem olyan súlyú, amiért a klub azonnali felmondással élhetett volna vele szemben. A jövőre nézve a kérdés számomra, hogy ha egy hivatásos sportoló szándékos, igazolatlan és indokolatlan távolléte a versenyszezon közben nem minősül súlyos szerződésszegésnek, akkor vajon mi tekinthető annak?”

Török Zoltán ügyvezető szűkszavúan kommentálta a BAT döntését: “Ma is mindent ugyanúgy cselekednék, ahogy fél éve tettem.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában