Kormányzati támogatás segített

2023.02.03. 12:05

Nem zár be a Brigetio Gyógyfürdő uszodája Komáromban

Tavaly év végén jelentette be dr. Molnár Attila, Komárom polgármestere, hogy a kormányzat támogatásának köszönhetően mégsem zár be a Brigetio Gyógyfürdő fedett uszodája. Február 1-jén, a térség országgyűlési képviselőjével, Czunyiné Bertalan Judittal közösen bejárást tartottak az intézményben.

Szinak Evelyn

Bejárást tartott a komránybiztos és a polgármester a fürdőben. FOTÓ: Szinak Evelyn

Az önkormányzat a megnövekedett energiaköltségek miatt korábban azt tervezte, hogy három hónapra bezárják a Brigetio Gyógyfürdő fedett uszodáját. A létesítmény működtetése ugyanis mintegy 450 millió forint többletköltséggel járt volna. A város a térség országgyűlési képviselőjétől, Czunyiné Bertalan Judit kormánybiztostól kért segítséget, aki kiharcolta a létesítmény számára a kormányzati támogatást. 

A február elsejei bejáráson dr. Molnár Attila polgármester elmondta, az uszodában folyamatosan nagy a forgalom. Míg délelőtt inkább az idősebb generáció tagjai használják ki a víz adta előnyöket, addig délutánonként a gyerekek töltik meg a medencéket, hiszen itt működik az úszó egyesület, itt edzenek a vízilabdások, sőt itt zajlik az önkormányzat által finanszírozott „Minden komáromi gyermek tanuljon meg úszni” program is. Ezért keresték közösen a megoldást arra, hogy a létesítmény uszodáját ne kelljen három hónapra bezárni. 

Czunyiné Bertalan Judit kiemelte, azért is volt kiemelten fontos a Brigetio Gyógyfürdő nyitvatartásának orvoslása, mert gyógyfürdőről van szó. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában