Labdarúgás

2022.12.01. 08:00

Kezdőrúgás - Súlyos koponyasérülése után újra pályán a Gyirmót játékosa

Néhány hete még beszélni is alig tudott a 19 éves Helembai Márk, akinek egy szerencsétlen ütközés miatt 4 helyen tört be a koponyája. Most az Ikarus vendégeként ő végezhette el a kezdőrúgást.

kisalföld.hu

Helembai Márk, a Gyirmót súlyosan megsérült játékosa végezte el a kezdőrúgást az Ikarus bajnokiján. Fotó: csakfoci.hu

Helembai Márk, a Gyirmót FC Győr tizenkilenc éves védője a Merkantil Bank Liga, NB II 9. fordulójában játszott, Nyíregyháza elleni mérkőzés 8. percében fejelt össze egyik ellenfelével. Ennek következményeként négy helyen betört a koponyája, és csak millimétereken múlt, hogy nem történt agyi sérülése. 

A hétvégén újabb mérföldkőhöz ért a fiatal bekk, hiszen végre labdába is rúghatott hivatalos mérkőzésen, igaz, egyelőre csak vendégként. Az Ikarus – ahol Helembai elkezdett focizni – hívta meg, és ő végezhette el a kezdőrúgást a Gázgyár elleni BLSZ-bajnokin. 

Egyelőre ez a maximális testmozgás, amit Helembai végezhet a séta mellett. A január 6-an esedékes kontrollvizsgálat hivatott eldönteni, hogy a védő mikor kezdheti el az edzéseket, de az orvosok szerint januárban valószínűleg már visszatérhet a pályára - legalábbis a tréningek során - írja a csakfoci.hu.


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában