Kosárlabda

2022.12.08. 20:32

Euroliga – Sima spanyol siker Sopronban

kisalfold.hu

Fotó: Tóth Zsombor

Sopron Basket–Perfumerias Avenida Salamanca (spanyol) 53–75 (12–21, 12–25, 17–15, 12–14)

Sopron, női Euroliga, B-csoport, 5. forduló. V.: Kardarisz (görög), Vavrová (cseh), Vujicsics (montenegrói)

Sopron: Turner 10/3, Fegyverneky, Kunek, BROOKS 16, MAGBEGOR 14. Cs.: Czukor 1, Varga 2, Böröndy 6, Sztankovics 4. Edző: Gáspár Dávid.

Salamanca: Cazorla 6, Vilaro 2, Crvendakics 9/3, McCall, REISINGEROVÁ 9. Cs.: DOMINGUEZ 7, CARLETON 17/15, FASZULA 13, Nogics 2, Gulbe 2. Edző: Roberto Íniguez.

Fotó: Tóth Zsombor

Turner hamar megszerezte visszatérése után első pontjait soproni színekben az Euroligában. Az első szakasz közepén a csereként érkező Carleton vezérletével egy 10–0-t "repesztve" ellépett a Salamanca. A hosszú hazai kosárcsendet Brooks ugyan megtörte, de Turner sportszerűtlen hibája után Carleton újabb triplát dobott. Gulbe kosarára Böröndy felelt a második etap elején, majd Carleton beemelte a harmadik hármasát. Állandósult a 10 pont körüli vendég vezetés, majd a félidő hajrájára szétesett az Euroliga-címvédő játéka, a spanyol zóna ellen több labdát eladtak a hazaiak, s a remek dobóformát kifogó Salamanca ezt egy 12–0-val büntetve 22 pontos előnnyel fordulhatott.

Fotó: Tóth Zsombor

Brooks duplájával, majd Turner triplájával kezdődött a játék szünet után. Az első félidő nyolc rossz kísérlete után ez volt az első sikeres soproni tripla. Ez nagy lökést adott a zöld-sárgáknak, akik egy 11–0-val 4 perc alatt megfelezték szünetbeli hátrányukat. Az első vendégkosarat több mint 4 és fél perc után Faszula szerezte. Átlendült a holtponton a Salamanca, Carleton a negyedik hármasát is beemelte. Faszula vezérlevel egy 13–2-vel újra 20 pont fölé növelték előnyüket a vendégek, akik 20 pontos vezetéssel várhatták a záró etapot. Ennek elején állandósult a 20 pont körüli vendég vezetés Carleton újabb hármasa után ez 25-re nőtt – eldőlt a találkozó.

Fotó: Tóth Zsombor

Gáspár Dávid: – Az első félidő nem volt méltó ahhoz a játékhoz, amit megszoktunk, szégyenteljes volt. Szünet után kezdtünk el úgy kosárlabdázni, ahogy a mérkőzés elejétől kellett volna. Tény, hogy egy bővebb rotációval rendelkező, jó dobóformát kifogó Salamanca volt az ellenfelünk, és minden tekintetben jobb is volt. Nem önmagában a vereség a fájó, hiszen folyamatosan változik a keretünk, de az első félidei hozzáállás előtt értetlenül állok
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában