Nagyszerű hagyomány

2022.12.02. 10:03

Díjazták a legjobb testnevelőket a megyében

kisalföld.hu

A díjazottak az ünnepségen.

A megyei diáksport egyesület megtartotta a hagyományos év végi testnevelői díjátadó rendezvényét, amelyet összekötött a korábbi egyesületi vezetők nyugdíjas találkozójával. A rendezvény gyászszünettel indult a nemrégiben elhunyt kiváló testnevelő és futóedző, Kolláth Gábor emlékére.

A legjobb testnevelők részére történő díjátadás előtt Sipos Győző, az MDSZ regionális irodájának munkatársa köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte a sport fontosságát, ezen belül a testnevelők rendkívüli szerepét. Köszönetet mondott nekik, mert sokszor még a saját szabadidejüket feláldozva is megpróbálják mozgásra ösztönözni tanítványaikat.

Rácz József, a megyei egyesület elnöke a diákolimpia fontossága mellett arról beszélt, hogy testnevelőink nemcsak az iskolákban végzik állhatatosan munkájukat, sokszor még a települések sportjának nagy része is az ő vállukat nyomja, különösen igaz ez a kis településekre.

A díjátadáson részt vett Lukács László, az egyesület tiszteletbeli titkára is. 

Az idén 9 testnevelő kapott kiemelkedő munkájáért emlékplakettet, hozzá oklevelet és egy apró tárgyi ajándékot. Poór Béla, Németh Lehel Sopronból, Lajber Sándor Nagycenkről, Szalayné Török Ibolya Csornáról, Török Jeanette Beledről, Füsi Renáta Kimléről, Lajtai Éva Abdáról, Piszkerné Gergócs Rita és Baksa Péter Győrből vehették át jól megérdemelt elismerésüket. 

Az egyesület Életmű-díjat adományozott Takács Sándor beledi testnevelőnek, aki 42 évnyi magas színvonalon végzett testnevelői munka után nyugállományba vonult. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában