Az alma nem esett messze a fájától

2022.12.25. 09:04

A kis Herczeg nagy játékos lehet az ETO-ban - videó

Papp Győző

Herczegéknél az alma valóban nem esett messze a fájától. Az édesapa, Miklós 12-szeres magyar válogatott játékos, atlantai olimpikon, három ciklusban játszott az ETO-ban és edzőként is letette a névjegyét a klubban. 

Az olimpiai válogatottban az első sor jobb szélén Herczeg Miklós, az egykoron villámléptű szélső.

Napjainkban úgy tűnik, a fia révén a következő generációk számára is ismert lesz a Herczeg név. Idén az ETO-nál a 2006-os születésű Herczeg Marcell bizonyult a legjobbnak a korosztályában.

„Ötéves korában kezdtem el hordani az ETO-ba. Az első pillanattól kezdve látszott rajta a ballábasokra jellemző ügyesség – kezdi az édesapa. 

– Jól bánik a labdával, technikás, lát a pályán, remek játékintelligenciával rendelkezik. Más stílust képvisel, mint annak idején én, aki inkább a sprinteket helyeztem előtérbe és mindenáron a kapura törtem. Marcell összes mérési eredménye azt mutatja, hogy rengeteget tud futni, nagy munkabírású futballista. Eddig minden edzőjénél stabil helye volt a kezdőcsapatban. Amikor a fociról beszélgetünk, soha nem kritizálom a játékát, ám olykor igyekszem ellátni jó tanácsokkal. Otthon nálunk nem elvárás, hogy a fociban fusson be nagy karriert, ebből a szempontból nincs rajta nyomás. A Kazinczyba jár, okos gyerek, céltudatos a tanulásban is. A futballbeli jövőjével kapcsolatban nem szeretnék jósolgatni, de azt gondolom, a tudása és a szorgalma alapján bármilyen szint elérése benne van.” 

A fiatalember jelenleg az U17-es csapat vezére és csapatkapitánya. Minden mérkőzésen kezdőként kapott szerepet ebben a bajnoki szezonban, amelyeken két gólt szerzett.

„Jól sikerült ez az év, elértük a legfőbb célunkat, a bajnokságban bekerültünk a nyolcba, és így tavasszal is a legjobbak között szerepelhetünk az A csoportban. Külön öröm volt, hogy ezt az utolsó, sorsdöntő mérkőzésen tudtuk kiharcolni a Fradi elleni itthoni, egy-nullás győzelemmel. Nagyon sokat dolgoztunk ezért, örülök, hogy sikerült. Minden meccsen a legjobbamat akartam nyújtani, talán így is történt. A középpályán játszom, annyira nem vagyok gyors, mint az édesapám volt, de a gyorsaság azért így is az egyik erősségemnek számít. Nagy munkabírású és labdabiztos vagyok” – nyilatkozta magáról a játékos a klub YouTube-csatornáján a díjátadást követően.

Majd a terveiről szólva így folytatta: – A legközelebbi célom, hogy bemutatkozzak az ETO felnőttcsapatában, előbb az NB III-ban, utána az NB II-ben, majd remélhetőleg az NB I-ben is. Válogatott szeretnék lenni és utána külföldön topcsapatokban játszani.” 

A győri szurkolók is azt remélik, a kis Herczeg minden álma valóra válik. 

Herczeg Marcell szép jövő előtt áll az ETO-ban. Fotó: eto.hu

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában