Női kézilabda

2024.05.22. 07:10

Rangadó Debrecenben – Fontos lenne a két pont a Győri Audi ETO KC-nak – videó

A Győri Audi ETO KC utolsó idegenbeli mérkőzésére készül a női NB I-ben. A Debrecen elleni rangadó szerdán 18 órakor kezdődik.

Kisalföld.hu

Az aktuális versenykiírásban ötödször találkozik egymással a Győri Audi ETO KC és a DVSC. Korábban a bajnokság mellett kétszer a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, legutóbb pedig a Magyar Kupa elődöntőjében csapott össze egymással a két együttes. Habár az idény első ETO-Loki meccsét a zöld-fehérek kiütéssel nyerték 35–23-ra a Bajnokok Ligájában, a folytatásban már nem volt ennyire egyszerű dolguk. A hazai bajnokin 25–23-ra, a kupában 29–28-ra nyertek Oftedalék, ám a két meccs között a BL-ben egy szintén 29–28-as vereségbe is beleszaladtak a cívisvárosban a győriek. Az ETO-s lányoknak van tehát miért törleszteni a rangadón.

Rangadó
Rangadó vár a fehér mezes Nze Minkóékra a Debrecen vendégeként.
Fotó: gyorietokc.hu

„Nagyon nehéz idegenbeli mérkőzés vár ránk egy nagyszerű idényt futó csapat ellen. A Debrecen csak másodpercekre állt attól, hogy kiejtse a címvédő Viperst a Bajnokok Ligájában, legyőzte a sorozatban az ETO-t, amely a Magyar Kupában is csak egy góllal nyert ellene. Nekünk a négyes döntő előtt nagyon jól jön ez a találkozó, amit jól kell felhasználnunk” – nyilatkozta az összecsapás előtt Per Johansson, a győriek vezetőedzője.

A rangadó jó felkészülési állomás a BL-re

Estelle Nze Minko arról beszélt, hogy mindenki nagyon izgatott a BL Final Four miatt, és jókor jön ez a rangadó, hogy újra felpörögjenek.

„Kellett a Fradi elleni siker, a csapat szemszögéből nézve elégedettek voltunk és nagyon örültünk az eredménynek, hogy az idény ezen pontján hazai pályán így teljesítettünk. Igazi hullámvasút volt, sok minden történt. Úgy gondolom, igazán meg kell ünnepelni és becsülni ezt a győzelmet. Nagyon örülünk, hogy a Debrecen ellen – amely topcsapat és BL-résztvevő – még van egy fontos mérkőzésünk. Tökéletes az időzítés, hogy a négyes döntő előtt újra felvegyük a Bajnokok Ligája ritmusát. A lehető legszebben szeretnénk befejezni ezt a bajnokságot, és habár mindannyian tudjuk, hogy a sorsunk már nem a saját kezünkben van, mindenképpen nyernünk kell a DVSC ellen. A legutóbbi alkalommal is nagyon nehéz dolgunk volt, ez évek óta minden meccsre igaz a Debrecen ellen, szóval kemény meccs lesz, de nagyon szeretnénk győzni. Idén sokszor játszottunk már velük, ami jó, hiszen rengeteg felvételünk van róluk a korábbi találkozókról, ezeket biztos, hogy alaposan áttanulmányozzuk. Láttuk őket a Bajnokok Ligájában is, így nagyjából tudjuk, mire számítsunk, és valószínűleg megpróbálunk egy másik stratégiát alkalmazni, valami olyat, amivel könnyebben megnyerhetjük a meccset” – mondta Estelle Nze Minko.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában