Várják a szurkolókat

2024.05.22. 19:22

Történelmi lehet a győri siker, egy győzelemre a bajnoki címtől az ETO női futballcsapata

A női bajnokság döntőjében, pünkösdhétfőn, remek győzelmet aratott idegenben a Ferencváros ellen, az ETO FC Győr, amely ha csütörtökön hazai pályán újra legyőzi fővárosi ellenfelét, története során először lehet aranyérmes és indulhat a Bajnokok Ligájában.

Az első találkozót a nagy melegben, hatalmas küzdelem és kevés helyzet jellemezte. A mérkőzésen egy gól született, viszont a játékvezető több színes lapot, így három pirosat is kiosztott. Emiatt mindkét csapat kénytelen lesz majd változtatni az összeállításán és nagy kérdés, hogy az eltiltás vagy a sérülés miatt hiányzókat miként pótolják majd a szakvezetők... 
„Amikor hétfőn este a budapesti mérkőzésről visszaérkeztünk a győri stadionba, a Vasas vezetett az ETO ellen, de a közönség fantasztikus volt, és a szurkolók nagy szerepet vállaltak abban, hogy csapatunk megfordítsa a rangadót – mondat Süle Dóra, az ETO FC válogatott játékosa. – Tombolt a stadion, nagyon régen volt ehhez hasonló hangulat Győrben, ilyen közegben egyszerűen nem lehetett veszíteni. Mi is nagyon szurkoltunk a srácoknak és bízunk benne, hogy hamarosan megint lesz élvonalbeli férficsapata is a klubnak. Ránk még vár egy nagyon nehéznek ígérkező döntő mérkőzés a Fradi ellen, ha nyerünk, újabb sporttörténelmet írhatunk az idén százhúsz éves klubunk életében. Azt megígérem,  hogy mindent elkövetünk majd a pályán a siker érdekében, de nagy szükségünk volna a nézőtérről érkező támogatásra, most nekünk is sokat segíthetnek az ETO-szurkolók. Remélem, hogy a pünkösdhétfő után a csütörtök és a vasárnap is majd az ETO sikereitől lesz hangos.”
Az ETO-FTC mérkőzés csütörtökön 17.30 órakor kezdődik a győri stadionban, ahol a nyugati lelátó alsó szintjén, ingyen tekinthetik meg a találkozót az érdeklődők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában