Női kézilabda

2024.05.22. 20:51

NB I – Siker szezoncsúccsal, egy győzelemre a bronztól a Motherson Mosonmagyaróvár

Ötvennél több gólt dobva győzött a Motherson Mosonmagyaróvár a női kézilabda NB I-ben a Kozármisleny ellen, ezzel Gyurka János együttese egy győzelemre van a bronzéremtől.

Kisalföld.hu

Bardi Fruzsina hat lövésből hat gólt szerzett.

Fotó: Zengő Ferenc

Motherson Mosonmagyaróvár–Kozármisleny 51–27 (23–13)

Mosonmagyaróvár, UFM-aréna, 1000 néző. V.: Haskó, Natkai.

MKC: SZEMEREY 1 – Udvardi 2, Lancz 2, PÁSZTOR 8, Ivancok 2, Tóth E. 2, Stranigg 3. Csere: Hadfi, Horváth Sz. (kapusok), Varga E. 3/1, ALBEK 7, Sztankovics 3, BARDI 6, Faragó 3, SCHATZL N. 5, Tóth G. 4. Edző: Gyurka János.

Kozármisleny: Wichmann – Imrei N. 3, Brettner 1, Halász, Lengyel 1, Kecskés 5, IMREI R. 3. Cs.: Pusztai, Szabó L. (kapusok), Grénus 1, GROSICS 7/4, Köpösdi 2, Zsemberi, Hadnagy 4. Edző: Gyulay László.

Hétméteresek: 3/1, ill. 4/4. Kiállítások: 2, ill. 8 perc. Piros lap: Stranigg (58.).

A Motherson Mosonmagyaróvár utolsó hazai mérkőzésén a sereghajtó, a szezon végén az első osztálytól biztosan távozó Kozármislenyt fogadta. A találkozó első negyed órájában tartották magukat a vendégek, de a félidő második felében a gyors játéknak köszönhetően ellépett az MKC. A szünetben tíz volt közte (23–13), és a különbség gyorsan tovább hízott a második félidőben. Az MKC több jó egyéni teljesítménynek köszönhetően, sima 51–27-es győzelmet aratott. Gyurka János együttese az 51 dobott góllal új rekordot állított fel a bajnokságban. Szemerey Zsófi 50 százalékkal védett, Pásztor Noémi pedig nyolc góllal búcsúzott az UFM-arénától.

A záróforduló előtt az óváriaknak saját kezükben van a sorsuk, hiszen az Audi-ETO egy utolsó másodperces találattal nyerni tudott Debrecenben. Ez pedig azt jelenti, hogy ha vasárnap az MKC legyőzi a Kisvárdát, akkor bronzéremmel zárja a szezont.

Gyurka János: – A két csapat közt kialakult különbség ellenére fegyelmezetten játszott a Kozármisleny. Az volt a célunk, hogy stabilizáljuk a védekezésünket, faultokon keresztül. Felszabadultan szerettünk volna játszani, sokat futottunk, ezt a tempót pedig nehezen tartottak a vendégek. Játékpercek tekintetében mindenki megkapta a kellő terhelést. Élvezetes mérkőzésen ki tudtuk szolgálni a közönséget. Szerettük volna, hogy a távozók is szép emlékekkel zárják az utolsó hazai meccset. Büszke vagyok a csapatra az egész szezonban mutatott teljesítmény miatt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában