Győr Gazdaságáért

2024.05.22. 20:48

Baross Gábor-díj Győr meghatározó gazdasági szereplőinek

Baross Gábor – Győr Gazdaságáért díjat vehetett át két, a város gazdasági életében meghatározó szerepet játszó vállalat. Az elismerést tegnap este ünnepélyes keretek közt adta át Varga Mihály pénzügyminiszter és dr. Dézsi Csaba András polgármester. Idén az Alcufer Kft.-nek és a Ceres Zrt.-nek ítélték oda az elismerést. A díjat a vállalatok képviseletében Horváth Ernő és Horváth Ferenc, az Alcufer Kft. ügyvezetői és Mikos István, a Ceres Zrt. vállalati igazgatója vette át.

Dániel Viktória

Fotó: Nagy Gábor

A győri Zsinagóga adott otthont a második alkalommal megrendezett Baross Gábor – Győr Gazdaságáért díj átadó ünnepségének. Az elismerést olyan magánszemélyeknek vagy vállalatoknak ítélik oda, akik vagy amelyek a gazdasági élet területén meghatározó és példaértékű tevékenységet végeznek. Teljesítményükkel Győr gazdasági fejlődését szolgálják és a város hírnevét öregbítik.

Varga Mihály pénzügyminiszter köszöntő beszédében hangsúlyozta, Győr az ország olyan gazdasági központja amelyre a kormány is kitüntetetten figyel.

– Egy ilyen jeles díj már önmagában is kifejezi, hogy egy város mennyire tiszteli azokat, akik azon dolgoznak, hogy a lakosok munkához jussanak, hogy tervezhető legyen az emberek élete. A mai világban fontos, hogy legyen kire felnézni és az is fontos, hogy a jövő nemzedékének rögzítsük azokat akikre érdemes büszkének lenni.

A díj megalapítója dr. Dézsi Csaba András polgármester a város jelenlegi helyzetével kapcsolatban elmondta, fontos, hogy Győr ne álljon többé egy lábon.

–Az ipari park 2 fejlesztése, amelyre 10 milliárd forint állami támogatást kap a város, és ami a következő 20 év munkahely-teremtésének egyik legfontosabb helyszíne lesz.

A polgármester emellett megköszönte Szeles Szabolcs alpolgármesternek, hogy egy évvel korábban javaslatot tett a díj megalapítására.

Idén két helyi vállalatot találtak érdemesnek a díjra

Az Alcufer Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t, amely harmincöt éves, a magyar hulladékipar egyik legeredményesebb vállalkozásaként végez magas színvonalú környezettudatos munkát. Emellett pedig elkötelezett támogatója Győr sport, és kulturális életének. A lokálpatrióta mecénási tevékenységért járó díjat Horváth Ernő és Horváth Ferenc, az Alcufer Kft. ügyvezetői vették át.

Meghatópillanat amikor abban a városban vehet át díjat egy cég, ahol tulajdonképpen a bölcsője van. Folytatjuk a fejlődést a zöld gazdaság terén, ami az energiahatékonyság és a másodlagos nyersanyagok bevonása szempontjából is fontos 

– köszönték meg a díjat.

A másik kiemelkedő vállalat Ceres Zrt. pedig a magyar sütőipar meghatározó szereplője. A cég Győr élelmiszeriparában betöltött kimagasló szerepvállalásáért, innovatív termékfejlesztéséért, valamint a hazai agrárium versenyképességének fenntartása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként vehette át „Baross Gábor – Győr Gazdaságáért” díjat. A vállalatot Mikos István, a Ceres Zrt. vállalati igazgatója képviselete az ünnepi eseményen. 

Nagy megtiszteltetés, hogy élelmiszeripari vállalatként egy olyan városban ítélték oda nekünk a díjat amelynek ennyire erős az autóipara. Ez azt mutatja, hogy Győr elkötelezett, hogy több lábon álljon és újra fejlődjön az élelmiszeripar irányába

– fogalmazott a díj átvételekor az igazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában