Siker a Dunai Regatta versenyen

2022.10.04. 18:33

Újra a csúcson az Széchenyi-egyetem sárkányai

Ismét felértek a dobogó legfelső fokára a Széchenyi István Egyetem sárkányai. A neves Dunai Regatta versenyen olyan ellenfeleket utasítottak maguk mögé a győri hallgatók, mit a veterán sportolókkal induló Testnevelési Egyetem, valamint a Pécsi Tudományegyetem, akik a sárkányhajó regnáló egyetemi világbajnokai.

Dániel Viktória

Nem minden napi helyszínen, Budapest szívében a Dunán mérették meg magukat az ország egyetemeinek csapatai. A Dunai Regatta számos, hallgatóknak szóló sportrendezvénye közül a leglátványosabb, amikor sárkányhajónként 18 evezős mozdul egyszerre a győzelemért. A győri csapat legutóbb 2015-ben szerzett elsőséget a versenyen, azóta többször is hajszálnyira volt a cél, egészen mostanáig.

– Kiváló sportolókban mi sem szűkölködünk. A saját nevelésű sportolóink mellett az ország egyik legjobb, szintén győri egyesületénél, a Rába Sárkányhajó Klubnál is több egyetemista evez, emellett a Győri Vízisport Egyesület kenusai közül is érkeztek versenyzők az csapatba – mondta el az egyetemi csapat edzője Hegedűs Péter.

A csapat kapitánya Kovács Kíra volt, aki első alkalommal vezette a széchenyis hallgatókat.

 

– Az utolsó napokban a kormányosunk Turóczi Szabolcs döntötte el a végleges csapatösszeállítást. Így is volt 3-4 olyan emberünk, akik edzettsége és tudása alapján bármikor beszállhatott volna gond esetén – mesélt az összeállításról Kovács Kíra. –Annak ellenére, hogy több helyről érkeztünk nagyon gyorsan összerázódott a csapat. Már az első közös evezésen lehetett érezni, hogy jól megy a hajó. Mindenki tudta, hogy most az egyetemünk színeiben egy közös célért küzdünk. Mikor célba értünk annyira boldog és büszke voltam, hogy még a könnyem is kicsordult. Az pedig külön pozitív élmény a számomra, hogy az eredményhirdetésnél a színpadon a többi csapat is velünk örült, sokan külön is gratuláltak.

A Széchenyi István Egyetemen már nagy hagyománya van a sárkányhajózásnak. Az elmúlt években csaknem 400 hallgató fordult meg a csapatban, az egyetemi sportnapokon pedig még ennél is többen próbálhatták ki az evezést. Az állandó tagok, az egyetemi megmérettetések mellett, a felnőtt versenyeken is értek már el szép eredményeket.

– Az egyik legfontosabb célunk, hogy a hallgatók ne csak tudásukban fejlődjenek az egyetemen, hanem a kiegyensúlyozott élethez szükséges egészséges életmód alapjait is elsajátítsák. Szerencsénkre az egyetem vezetése mindenben támogat minket – emelte ki Hegedűs Péter. – A sárkányhajó egy különleges és speciális sport, ahol az erőnlét mellett a csapatmunkán is nagy a hangsúly. Szívesen látunk minden új tagot, akár a versenyszintű-, akár a hobbi sport érdekli.

A győztes csapat tagjai

Huszka Alexandra, Barta Dorottya, Bertalan Laura, Bilstein Barbara, Bucsi Blanka, Káli Rebeka, Kovács Kíra, László Gabriella, Németh Zsófia, Schiewerth Nelli, Ambrus Ádám, Balla Levente, Brückl András, Fogarasi Gergő, Forró Bence, Kovács Balázs, Kuska Bence, Nagy Domonkos, Rumi Gergő, Szanyi Dávid, Turóczi Szabolcs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában