Női labdarúgás

2022.10.03. 11:27

Súlyos ETO-vereség a listavezetőnél

A Simple Női Liga 7. fordulójában a zöld-fehér rangadó a hazai csapat magabiztos győzelmével zárult.

FTC-Telekom – ETO FC Győr 4-0 (3-0)

Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont. V.: Molnár R.

FTC-Telekom: Bíró – Demeter (Czellér, 66’), Csigi, Papp, Csányi, Fenyvesi, Pusztai (Nagy V., 46’), Barker, Vágó, Szabó V. (Kiss-Zlidnis, 80’), Bradic (Fishley, 61’). Vezetőedző: Vágó Fanny.

ETO FC Győr: Borók – Öreg (Vida 41’), Kovács, Kaziupa, Savanya (Németh 56’), Nagy (Kern 75’), Herczeg, Süle (Petrovics 75’), Cameron, Siklér (Fél 56’), Khimych. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Gsz.: Barker (4’), Vágó (26’), Csigi (41’), Fishley (88’).

Nem kezdődött jól a mérkőzés az ETO számára, a negyedik percben egy győri bedobást követően labdát szereztek a hazaiak és Barker védhetetlenül lőtt a kapuba. 1-0. A tizennegyedik percben óriási ETO-lehetőség maradt ki: Süle ugratta ki mintaszerűen Cameront, aki a kapusra vezette rá a labdát, ki is cselezte, azonban a visszaérő védelem a gólvonalról menteni tudott. A huszonharmadik percben újabb helyzet maradt ki, szép jobb oldali labdakihozatal után Cameron játszotta Khimychhez a labdát, aki egy pattanás után megpróbálta a kapus fölött a hálóba juttatni, azonban a próbálkozás a kapu fölé szállt. Újabb Fradi-gól született, egy előre ívelt labdára Vágó csapott le, majd átemelte Borók felett, egyenesen a kapuba. 2-0. A szünet előtt büntetőhöz jutott a hazai csapat, amit Csigi magabiztosan értékesített a negyvenegyedik percben. 

A második félidő első nagy helyzetét a hetvenegyedik perc hozta, egy hazai szögletnél Csigi érkezett a hosszún és bólintott kapura, a labda azonban a bal kapufáról a mezőnybe pattant. Nem sokkal később egy jobb oldali bedobás után a fiatal Petrovicshoz került a labda, aki szép mozdulattal lőtt, a labda azonban a bal oldali kapufáról az alapvonalon kívülre került, így újabb ETO-helyzet maradt ki. A nyolcvanegyedik percben egy középpályás labdaszerzés után Vida ívelt középre, ahol Khimych várta a labdát. Egy gyönyörű csel után a kapussal szemben találta magát, lövését azonban Bíró nagy bravúrral védeni tudta. A rendes játékidő vége előtt kettő perccel Fishley állította be a végeredményt, Barker bal oldali beadását fejelte a kapuba közvetlen közelről.

Dörnyei Balázs: - Azt kértem a játékosoktól, hogy nyugodtan, bátran játsszanak ezen a mérkőzésen, és pont ez a bátorság volt, ami hiányzott az első 15-20 percben. Kaptunk két elkerülhető gólt, illetve nekünk is volt két ajtó-ablak helyzetünk, amik kimaradtak, de sajnos az egész mérkőzésre jellemző volt, hogy a nagyobb helyzetek előttünk adódtak, de nem sikerült őket gólra váltani. Nem gondolom, hogy a csapatkapitányunk, Cintia sérülése megzavarta volna a csapatot, de az ellenfélnek kellett volna 10 emberrel játszani, mivel egyértelmű piros lap volt, ezzel szemben úgy kaptuk a büntetőt, hogy mi játszottunk tízen. Utólag visszanézve a tizenegyes sem volt tizenegyes, de nem gondolom, hogy erre kellene fogni, be kell rúgni a helyzeteinket és nem szabad két gólos előnyt adni az ellenfélnek. Ez egy jó tesztmérkőzés volt, le lehetett mérni, hogy mi az, ami működik, mi az, ami működhet, és mi az, ami a Ferencváros ellen nem működőképes. Megyünk tovább, várjuk a következő mérkőzéseket a válogatott-szünet után. (Forrás: eto.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában