Három pont a rangadón

2022.09.24. 22:44

NB I Női foci - ETO FC Győr – DVTK 2-1 (2-0)

A Simple Női Liga 6. fordulójában rangadót játszott az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata, ahol a DVTK gárdáját fogadta, és izgalmas mérkőzésen 2-1-es győzelmet aratott.

kisalold.hu

Forrás: eto.hu

Győr, ETO Stadion V.: Sipos (Bizderi, Szabó L.).

ETO FC Győr: Borók – Öreg, Kaziupa (Savanya 57’), Kovács L. (Sali 79’), Németh L., Süle, Herczeg (Fél P. 90’), Nagy F., Cameron, Siklér (Vida 57’), Khimych. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

DVTK: Böröcz – Somogyi, Nagy L., Nagy P. (Mikó 78’), Boros, Krisztin, Geréd, Balázs, Jáhn, Oláh (Sain 75’), Voila. Vezetőedző: Bém Gábor.

Gsz.: Süle (15’), Herczeg (36’) ill. Oláh (50’).

A 3. percben Khimych csapott le egy rosszul haza adott labdára, bevezette a tizenhatoson belülre, lövése után a vendégek hálóőre nagyot védett. Kilenc perccel később Süle vette át a labdát, egy csellel átverte védőjét, ám lövése elkerülte a kaput. Negyedóra játék után Süle használt ki egy védelmi hibát, magasabbra ugrott, mint a védő, és a kimozduló kapus fölött a hálóba fejelt 1-0. A 35. percben egy balról érkező beadás után Cameron került nagy helyzetbe, ám közelről a kapu fölé lőtt. Egy perccel később szép támadás végén Herczeghez került a labda, aki tizenhét méterről lövésre vállalkozott, a labda a jobb alsóban kötött ki 2-0. A 44. percben Khimych szerzett labdát, majd hozta nagy helyzetbe Sülét, akinek balra tartó lövését védte Böröcz. Jól kezdtük a második félidőt is, a 46. percben Öreg futott el a jobb oldalon, majd adott középre, az érkező Cameron a keresztlécre fejelt. Az 50. percben szépített a DVTK. Oláh végzett el szabadrúgást jó huszonöt méterről, lövésébe Borók bele ütött, ám a labda a hálóban kötött ki 2-1. A 62.percben egy jobboldali szögletet csúsztattak meg a röviden a vendégek, a labda a jobb kapufáról hullott Borók kezébe. Az utolsó percben közel jártunk az újabb gólhoz. Előbb egy szögletet követően tisztáztak a gólvonalról a hazaiak, majd Németh L. kemény lövését védte a diósgyőri kapus.

- olvasható a beszámoló az ETO FC honlapján.

Dörnyei Balázs: - A három pont megszerzésével elégedettek lehetünk, azon kívül az első negyvenöt percben nagyon jól futballozott a csapat, dinamikusak, lendületesek és agresszívak voltunk. Sok és sokféle helyzetet tudtunk teremteni az ellenfél kapuja előtt, de csak nagyjából az ötven százalékát tudtuk értékesíteni. Sajnos kaptunk egy finoman szólva elkerülhető gólt, de ez benne van a futballban, azonban az nem indokolt, hogy utána ilyen hektikus, nem túl közönségszórakoztató mérkőzést csináljunk. Ami jól működött az első félidőben, az működhetett volna a másodikban is, csak kiléptünk a komfortzónánkból és ezért sikerült ilyen nehézre a végére.

Bém Gábor: - Úgy érzem, a bátor támadójátékunk megvolt az első és a második félidőben is. Azt meg fogjuk nézni, hogy a 63. percben bent volt-e a labda a kapuban, vagy nem. A második félidőben volt egy húsz-huszonöt perc, amikor az ETO fölé nőtünk, de sajnos nem sikerült az egyenlítő gólt megszerezni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában