Mindenkit hazavárnak

2022.08.17. 16:35

Kézilabda – Közlekedésbiztonsági nap az Audi-ETO-val – galéria, videó

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) jóvoltából a zsámbéki Drivingcamp adott helyszínt az Audi-ETO idei csapatépítő tréningjének. A sok vidám pillanatot hozó programot követően a győri kézilabdázók nagyon sok hasznos tapasztalat birtokában tértek vissza Győrbe. A közlekedésbiztonsági nap rengeteg gyakorlati tudással vértezte fel a résztvevőket, amelyeket a mindennapi közlekedés során tudnak majd hasznosítani.

kisalfold.hu

Fotó: Peka Roland

Hét Audi-autóból álló konvoj indult útnak egy napos augusztusi reggelen az Audi Aréna Győr elől, hogy a győri játékosok részt vegyenek a zsámbéki Drivingcampen az ORFK-OBB-vel közösen szervezett csapatépítő programon. A közlekedésbiztonság fontosságát és praktikus gyakorlati tudást adó eseményen a szervezők “játékos” módon igyekeztek bemutatni a küldöttség tagjainak, ki milyen sofőr, hogy kell reagálni vezetés közben a nem várt helyzetekre, illetve azt is megtanulhatta mindenki, hogy veszélyhelyzetben mi a teendő.

„Örömünkre szolgált, hogy egy közlekedésbiztonsági nap keretében láthattuk vendégül az Audi-ETO csapatát. Igyekeztünk olyan programokat összeállítani, amelyek a csapatépítésen kívül hasznosak lehetnek a mindennapi közlekedés során. A programok része volt egy vezetéstechnikai képzés is. A tréning programba való illesztésével azt a célt tűztük ki, hogy felhívjuk a figyelmet a vezetéstechnikai tudás fontosságára. A pályán biztonságos körülmények között hogyan gyakorolhatóak azok a szituációk, amelyek közúton akár életveszélyesek is lehetnek. A biztonság tanulható. A tanpályán különböző generált közlekedési helyzeteket lehetett megtapasztalni, biztonságos körülmények között. Kihívással teli modulok egyszerre kínáltak szórakozást és fejlődési lehetőséget, hogy a vezetés élménnyé váljon mindenki számára. Legyen rutin a biztonságos vezetés” – nyilatkozta Berzai Zsolt rendőr-alezredes, az ORFK-OBB főtitkára.

A vezetéstechnikai tanpályán összesen négy helyszínen próbálhatták ki tudásukat a győri kézilabdázók. A küldöttség tagjai négy hatfős csapatban versenyeztek, ezen belül három párba osztották őket, akik szintén megmérkőztek egymással. A technikás ügyességi pályán a párosok és a csapatok idejét is mérték a szervezők, ez az eredmény beleszámított a végső értékelésbe. Az úgynevezett rántópad-modulon az instruktorok megmutatták a résztvevőknek, hogy nedves, csúszós útviszonyok közepette hogyan viselkedik a gépjárművük, illetve azt, miként kell reagálni a váratlan helyzetekre. A körpálya-modulon azt modellezték a sofőrök, hogy a váratlan akadályt miként lehet biztonságosan kikerülni.

A negyedik, úgynevezett statikusmodulban közlekedésbiztonsági-teszt kitöltése mellett ügyességi versenyen vettek részt a sportolók, ahol a nehezítést a különböző fokú alkoholos befolyásoltságot szimuláló szemüveg viselése jelentette. A nap végén természetesen győztest is hirdettek. Győri-Lukács Viktória többedmagával hibátlan tesztet töltött, de neki sikerült legrövidebb idő alatt abszolválni a kvízt. Az eredmények összesítését követően a sárga színben versenyző csapat végzett az élen, azonban a közlekedésbiztonsági napon vesztesek egyáltalán nem voltak, hiszen minden résztvevő értékes tudással gazdagodott, amelyeket a mindennapi életben, a közúton nap mint nap kamatoztatni tudnak majd.

„Habár én is versenyzőként vettem részt, azt mondhatom, maximálisan elégedett vagyok azzal, amit láttam. A játékosok nagyon sok hasznos élménnyel, tudással lettek gazdagabbak. Kipróbálhattuk, melyek a határai az autóinknak és nekünk, sofőröknek is. Tettük mindezt egy jól szervezett, biztonságos, ám mégis szórakoztató közegben. Köszönöm rendőrök egész eseményen mutatott segítőkész hozzáállását, valamint az instruktorok hasznos tanácsait is. Kiemelt célja volt az eseménynek, hogy felhívjuk minden közlekedő figyelmét a biztonságra, hiszen mindannyiunkat hazavárnak” – nyilatkozta Ambros Martín vezetőedző.

„Hihetetlen élménygazdag napot töltöttünk el a közlekedésbiztonsági pályán. Rengeteg tanácsot kaptunk az instruktoroktól, amelyeket nem sokkal utána élesben is ki tudtunk próbálni a pályán. Mindannyian élveztük a feladatokat, és igyekeztünk mindenre odafigyelni, hogy a most megtapasztaltak alapján még biztonságosabban tudjunk részt venni a forgalomban. Sajnos mi is gyakran találkozunk baleset miatti torlódással, halljuk a híreket, de szeretnénk ezúton is felhívni minden sportbarát és minden közlekedő figyelmét, hogy egymásra jobban odafigyelve sok veszélyhelyzet elkerülhető, így csökkenthető a balesetek száma is az utakon” – nyilatkozta Győri-Lukács Viktória.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában