Sport és kultúra

2022.05.18. 21:38

NB III foci - Akadémisták a Nemzeti Színházban

Kedd este U16-os és U17-es fiú csapataink a Mező Ferenc Program keretén belül Budapesten jártak a Nemzeti Színházban, ahol az Egri csillagok című előadást tekintették meg.

A Mező Ferenc Program az EMMI – Kultúráért felelős államtitkárság államilag elismert sportakadémiákat támogató kulturális programja, melynek célja a sportszakmai képzés kiegészítése a személyiségfejlesztés jegyében. A fiatal sportolók hat kulturális csúcsintézmény közreműködésével ismerkedhetnek meg a magyar kultúra elismert képviselőivel.

A Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia U16-17-es korosztálya tegnap a Nemzeti Színházban járt, ahol Gárdonyi Géza kultikus regénye, az Egri Csillagok elevenedett meg a színpadon. A mű ideális választás a fiataloknak, hiszen olyan témákat dolgoz fel, mint a szerelem, a hűség és az árulás, a bátorság, a hazaszeretet, a hősiesség és nem utolsó sorban a felnőtté válás.

A színházlátogatás során játékosaink értékes élményekkel gazdagodtak, Bognár Zsolt, U16-os csapatunk vezetőedzője pozitívan értékelte a kirándulást.

– A játékosoknak és az edzőknek egyaránt nagy élmény volt a tegnapi színházlátogatás, jó volt kicsit kizökkenni a hétköznapokból, örülök, hogy most más impulzus is érte a gyerekeket, mint amiket a mindennapi foci-iskola-edzés rutin során megszoktak – mondta Bognár Zsolt. 

A színház kívül-belül gyönyörű szép, valóban a magyar kulturális élet egyik ékköve. Bár a sportolókat nem könnyű ilyen hosszú időre lekötni, mindenki élvezte az előadást. Aki korábban olvasta a könyvet, annak különösen érdekes volt, a darabban szereplő remek színészek, többek között Bodrogi Gyula pedig garanciát jelentette arra, hogy mindenki értékes élménnyel gazdagodjon. Kíváncsian várjuk a következő hasonló lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában