Final4

2021.05.30. 08:06

Női kézilabda BL – Győzött a Vipers, a Győri Audi ETO-é a bronzérem – fotógalériák

Lendületesen, pontosan támadtak, hatékonyan védekeztek, és remek volt a kapusteljesítmény is a bronzmeccsen.

kisalfold.hu

A gólszerzõ Görbicz Anita (b2), a Gyõr játékosa örül a nõi kézilabda Bajnokok Ligájában a harmadik helyért játszott Gyõri Audi ETO KC-CSZKA Moszkva mérkõzésen a Papp László Budapest Sportarénában 2021. május 30-án. MTI/MTI Fotószerkesztõség/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A norvég Vipers Kristiansand 34-28-ra legyőzte a francia Brest Bretagne csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében, a Papp László Budapest Sportarénában rendezett négyes döntő vasárnapi zárómérkőzésén.

Eredmény, döntő:

Vipers Kristiansand (norvég)-Brest Bretagne (francia) 34-28 (18-14)

a legeredményesebb játékosok: Reistad 12, Knedliková 6, illetve Gros 8, Gulldén 5

lövések/gólok: 52/34, illetve 51/28

gólok hétméteresből: 1/0, illetve 11/8

kiállítások: 12, illetve 4 perc

Fotó: Illyés Tibor / MTI

Korábban:

a 3. helyért: Győri Audi ETO KC-CSZKA Moszkva (orosz) 32-21 (18-8)

Ambros Martín vezetőedző szerint fantasztikusan játszott vasárnap a Győri Audi ETO KC, amely 32-21-re legyőzte az orosz CSZKA Moszkvát a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének bronzmérkőzésén.

„A lányok ma fantasztikusan játszottak, tiszteletre méltó a hozzáállásuk. Ezúttal a támadójátékon volt a hangsúly, így sokkal több gólhelyzetet alakítottunk ki” – nyilatkozta a spanyol szakvezető a lefújás után.

Az ötszörös győztes győriek szombaton hétméterespárbajt követően kaptak ki 27-25-re a francia Brest Bretagne elleni elődöntőben. Martín úgy fogalmazott, nagy nyomás alatt voltak azon a kulcsfontosságú mérkőzésen, ezért sokkal nehezebb volt jól teljesíteniük. A CSZKA ellen sokkal nyugodtabbak voltak, élvezték a játékot, és megérdemelték a győzelmet.

A két góllal záró Lukács Viktória felidézte, hogy nagyon rossz volt átélni a szombati vereséget, és csapattársai csalódottságát még vasárnap is nagyon rossz volt látni.

„Előbb mindenki magába fordult, de aztán igyekeztük vigasztalni egymást. Megbeszéltük, hogy ne hagyjunk magunkban rossz érzéseket azért, mert esetleg nem tettünk meg mindent. El kell felejteni az összes fájdalmat, harcolnunk kell a bronzéremért és győznünk kell” – mesélte a válogatott jobbszélső.

Hozzátette, jobb lett volna a döntőben játszani, de örül a bronzéremnek, hiszen nem üres kézzel kell hazatérniük, és nagyon örül, hogy a szurkolóik ott lehettek a lelátón.

„Sosem titkoltam, ez volt a nagy álmom, hogy a BL négyes döntőjében játszhassak. Ez most való vált, ráadásul ilyen fantasztikus emberekkel, fantasztikus játékosokkal. Szebb lenne az élmény, ha döntőbe jutottunk volna, de boldog vagyok, hogy itt lehettem és részese lehettem ennek” – nyilatkozta Lukács, aki tavaly a Ferencvárostól igazolt Győrbe.

Francia csapattársa, Estelle Nze Minko úgy fogalmazott, vasárnap nem a bronzmeccsen akartak szerepelni, de ha már így alakult, szerették volna megmutatni a hozzáállásukat, és harcolni az éremért.

„Elhatároztuk, hogy mindent megteszünk, mivel ez volt az utolsó lehetőségünk ezzel a csapattal a Bajnokok Ligájában, és megpróbáltuk élvezni a játékot” – mondta az irányító, aki három gólt dobott. Hozzáfűzte, apróságokat változtattak a taktikájukon, például a játék sebességét és az egymás közötti kommunikációt.

Győri Audi ETO KC-CSZKA Moszkva 32-21

Az ötszörös győztes Győri Audi ETO KC bronzérmet nyert a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután 32-21-re legyőzte az orosz CSZKA Moszkva csapatát a harmadik helyért rendezett mérkőzésen, a Papp László Budapest Sportarénában zajló négyes döntő vasárnapi játéknapján.

gólszerzők: Oftedal 7, Kristiansen 6, Nze Minko, Görbicz, Hansen 3-3, Brattset, Faluvégi, Lukács, Amorim 2-2, Kürthi, Fodor 1-1, illetve Mihajlicsenko 4, Risztovszka, Heindahl 3-3, Szkorobogacsenko, Iljina, Dmitrijeva, Gorskova 2-2, Vegyehina, Szudakova, Csigirinova 1-1

lövések/gólok: 46/32, illetve 47/21

gólok hétméteresből: 5/5, illetve 6/4

kiállítások: 8, illetve 8 perc

A győriek minden játékelemben sokkal jobban teljesítettek, mint szombaton a hétméteres-párbajban elveszített elődöntőben: lendületesen, pontosan támadtak, hatékonyan védekeztek, és remek volt a kapusteljesítmény is.

Az ETO három ezüst és öt arany után először nyert bronzérmet a BL-ben, mivel a négyes döntő 2014-es bevezetése óta mindig továbbjutott az elődöntőből, amikor részt vett a tornán.

A Győr rekordot jelentő, 57 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a BL-ben, ebben az időszakban 49 győzelem és immár nyolc döntetlen a mérlege, mert ebbe a rendes játékidő végeredménye számít bele.

Percről percre

60. perc: Ilina betalál. 32-21. Újabb győri gól nincs, Kürthi próbálkozása kimarad. Szkorobogatcsenko lövését Edwige blokkolja. A CSZKA az időn túli szabaddobást nem akarja már elvégezni, így vége a mérkőzésnek. A bronzérmet így a Győri Audi ETO KC kapja!

59. perc: Passzívig támad az ETO. Hansen lövése nem elég pontos.

58. perc: Kürthi Laura góllal hálálja meg, hogy pályára léphet a mérkőzésen. 32-19. Szkorobogatcsenko lövi a huszadik moszkvai gólt. 32-20.

57. perc: Hetedik gólját szerzi Oftedal. 31-19. Orosz hetes: Glauser védi Mihajlicsenko lövését.

56. perc: Faluvégi ejti a labdát a kapuba: ez a harmincadik győri találat. 30-18. Dmitrijeva elég gyorsan válaszol rá. 30-19.

55. perc: Kilenc perces győri góltalanságot szakít meg Hansen egy nagy góllal. 29-18. Ilina lövése is fölé száll. Glauser rosszul indít, de Kristiansen visszaszerzi a labdát.

54. perc: Gorskova beállóból eredményes: tízre olvadt az ETO előnye. 28-18.

53. perc: Nze Minko lövése is elszáll a kapu fölött.

52. perc: Győri időkérés. Kristiansen lövése pontatlan. Dmitrijeva betalál: ez az első gólja. 28-17.

51. perc: Megint kiállítják két percre Amorimot: mindkét kezével egy-egy orosz mezébe kapaszkodott. Glauser védi a moszkvai próbálkozást.

50. perc: Gorskova farag a hátrányon. 28-16. Amorim passza nem jó.

49. perc: Ristovska eredményes a lerohanás végén. 28-15. Kapu mellé megy Nze Minko pattintott lövése.

48. perc: Nze Minko elhagyja a labdát. Heindahl az üres kapuba lő a saját szaggatottjáról. 28-14.

47. perc: Labdát szerez Kristiansen.

46. perc: Csigirinova lövését Glauser védi. Lukács a CSZKA kapusát, Massont találja el a jobb szélről. Amorimot kiállítják két percre.

45. perc: Amorim bintang nagy gólt dob megint. 28-13.

44. perc: Amorim sem marad gól nélkül már a bronzmeccsen. 27-13. Markova a vonalra taposva lő a hálóba: így nem érvényes a találata.

43. perc: Hiba a győri támadásban, aztán győri kiállítás (Nze Minko) és CSZKA-hetes. A jobb alsóba lő Mihajlicsenko. 26-13.

42. perc: Glauser véd nagyot Haindahl lövésénél, aztán a kapufa is segít neki Markova ismétlésekor.

41. perc: Győri hetes mezhúzásért. Kristiansen hibátlan sorozata most sem szakad meg. 26-12.

40. perc: Heindhahl gólt szerez, Hansent pedig kiállítják róla két percre (nemrég láttunk ugyanilyen eseménysort, csak pont ellentétes felállással). 24-11. Oftedal betalál. 25-12. Vegyekina első gólját szerzi. 25-13.

39. perc: Csigirinovának most összejön a gól. Brattset Dalétől jön a gyors válasz. 24-10.

38. perc: Csigirinova eltopogja. Lukács kapja az indítást, naná, hogy gól a vége. 23-9.

37. perc: Hetesből szerezhet most gólt az orosz együttes. Glauser jön, hogy ebben megakadályozza Mihajlicsenkót, és ez majdnem sikerül is: az ETO kapusáról végül a gólvonal mögé pattan a labda. 22-9.

36. perc: Hansen gyorsan gólt szerez aztán emberelőnyből. 22-8. A CSZKA részéről indokolt az időkérés: több mint öt perce tart a második félidő, de még gólképtelen a moszkvai csapat. Vegyekina lövését védi Solberg.

35. perc: Kapu fölé száll Hansen lövése, de okkal: Heindahl szabálytalankodott ellene kiállítást érdemlő módon.

34. perc: Belépett Görbicz, de egyébként is kapufa lett a lövéséből. Lapos lövéssel próbálkozik Dmitrijeva: Solbergnek ez nem okoz gondot. Oftedal hajítja a labdát az üresen tátongó moszkvai kapuba. 21-8.

33. perc: Üres kapus gól Görbicztől. 20-8.

32. perc: Lukácsot elép lép be Ilina. A hetes biztos, és az is, hogy Lukács folytatni tudja. Videózás után dől el, hogy Ilina milyen büntetést kap. „Megússza” két perccel. Kristiansen büntet ismét büntetőből. 19-8.

31. perc: Kezdődik a második félidő, méghozzá egy emberhátrányos orosz támadással. Kapus nélkül támad most a CSZKA. Heindahl lövése pontatlan.

30. perc: Kapus nélkül támad az emberhátrányban játszó CSZKA. Görbicz növeli tízre a különbséget nyolc másodperccel a félidő vége előtt. 18-8. Az oroszok már nem is próbálnak támadni, megvárják a szünetet jelző dudaszót.

29. perc: Labdaszerzés után Brattset Dale kapja az indítást, eúzttal Szedojkina védeni tud. Az újabb győri labdaszerzés után Nze Minkót rántja vissza mezénél fogva Gorskova (utólag kiállítják), az indítást Lukács váltja gólra. 17-8.

28. perc: Kristiansen ezúttal sem kegyelmez a büntetőnél. 16-8.

27. perc: Belülvédekezés Brattset Dalével szemben: újabb győri hetes következhet.

26. perc: Görbicz növeli az ETO előnyét. 15-8.

25. perc: Riskovska talál be végül Solberg kapujába. 13-8. Oftedal lövése elmegy a kapu mellett, de hetest lőhet az ETO. Kristiansen az, aki ismét odaáll: ez is gól, méghozzá kapufás. 14-8.

24. perc: Győri időkérés. Kristiansen is akaszt egy jó nagy gólt a bal felsőbe. 13-7. Vegyekina a kapufát találja el, de visszaszerzi a labdát.

23. perc: Szkorobogatcsenko lövi a hetedik orosz gólt. 12-7.

22. perc: Mihajlicsenko lövése pontatlan. Oftedal nagy gólt szerez megint. 12-6.

21. perc: Markova nem találja el a szélről a kaput. Kristiansen ütközik Markovával aztán.

20. perc: Eladják a labdát a győriek, Szudakova eredményes a gyors lerohanás végén. 11-6.

19. perc: Mihajlicsenko góljának örülhetnek a moszkvaiak. 11-5.

18. perc: Markova szerez labdát.

17. perc: Markova lövését védi Solberg. Fodor növeli a győri előnyt. 10-4. Nze Minko megint a saját labdaszerzése után szerez gólt. 11-4.

16. perc: Heindahl szépít. 9-4.

14. perc: Vegyokinánál belemenés történt.

13. perc: Belülvédekezés miatt jár büntető az ETO-nak. Kristiansen nem kegyelmez. 9-3.

12. perc: Nze Minko labdát csen, aztán meg sem áll az orosz kapuig. 8-3. Lépéshiba Illarionovánál.

11. perc: Ilina lövése ezúttal pontatlan. Pazar Hansen passza Brattset Daléhoz: gól a vége a beálló megjátszásának. 7-3.

10. perc: Passzívból lő Dmitrijeva, Solberg arcát találja el. Fodor lövése a kapufáról jön ki a túloldalon.

9. perc: Ilina szépít. 6-3. Nze Minko végül nem tud gólt lőni.

8. perc: Hansen gólt szerez, Heindahlt pedig kiállítják két percre a moszkvaiaktól. 6-2.

7. perc: Oftedal ront támadásban. Újabb orosz hetes, Glauser jön a győri kapuba, de Mihajlicsenko belövi. 5-2.

6. perc: Faluvégi gólja után időt kér az orosz szakvezetés. 5-1. A Heindahl által kiharcolt hetest kihagyja Ristovska.

5. perc: Ilina a kapufát találja el. Solberg úgy folytatja, ahogy az elődöntő második félidejében abbahagyta.

4. perc: Oftedal elkapta a fonalat! 4-1.

3. perc: Megvan az első moszkvai gól: Ristovska szerzi büntetőből. 2-1. Nze Minkótól jön a válasz. 3-1.

2. perc: Solberg védése után támadásban hibázik az ETO. A gyors orosz akció végén Hansen ütközi le Dmitrijevát: sárga lap és hetes.

1. perc: Az ETO kezdi a mérkőzést. Fehérben a CSZKA, zöldben a győriek. 1-0. Oftedal gólja adja meg a meccs alaphangját. Nze Minko labdát szerez, Oftedal pedig egy újabb gólt. 2-0.

ElőzményekA címvédő Győri Audi ETO KC hétméteres-párbaj után 27-25-re kikapott a francia Brest Bretagne csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, a Papp László Budapest Sportarénában zajló négyes döntő szombati játéknapján.

Sem a rendes játékidő, sem a hosszabbítás nem hozott döntést. A hétméteresek a francia csapat sikerét hozták, így a Győri Audi ETO vasárnap a bronzmeccsen léphet pályára.

https://www.kisalfold.hu/sport/helyi-sport/hetmeteresek-dontottek-az-audi-eto-nem-jutott-a-dontobedonto-gyori-audi-eto-brest-bretagne-online-kozvetites-szombat-15-15-ora-11005051/

„Nagyon lassan kezdtük a mérkőzést, a lehetőségeink megvoltak, ám sokat hibáztunk. A második félidőben támadásban jobbak voltunk, de nem tudtuk megnyerni a mérkőzést, sajnos nem úgy végződött, ahogyan szerettük volna” – nyilatkozta a szakvezető a szombati a találkozót követően a Papp László Budapest Sportarénában tartott sajtótájékoztatón. Ambros Martín hozzátette: a védekezésük nagyon jól működött az első játékrészben, a másik kapu előtt azonban sok labdát adtak el és nagyon sok lehetőséget hagytak ki, igaz, a második felvonásban ellenfelük hibázott sokat.

„Nagyon nehéz meccs volt, és a végjáték még nehezebbé tette. Sajnálom, hogy nem sikerült, pedig minden esélyünk megvolt a győzelemre” – vélekedett.

A Vipers lesz a Brest ellenfele a döntőben

A norvég Vipers Kristiansand 33-30-ra legyőzte az orosz CSZKA Moszkvát a női kézilabda Bajnokok Ligája második elődöntőjében, a Papp László Budapest Sportarénában zajló négyes döntő szombati játéknapján. A norvégok ellenfele a címvédő Győrt hétméterespárbajban legyőző francia Brest Bretagne lesz a vasárnap esti fináléban.

Eredmény, elődöntő: Vipers Kristiansand (norvég)-CSZKA Moszkva (orosz) 33-30 (18-12)

Antonyina Szkorobogacsenko vezérletével jól kezdett az orosz csapat, de 10-9-es vezetése után a norvégok előbb egy ötös, majd egy hármas gólsorozattal elléptek, és a szünetben már 18-12-re vezettek. A második félidő elején már nyolc találat volt a különbség, ám a CSZKA egy 7-2-es szériával visszazárkózott. A norvégok 24-21 után rendezték soraikat, és a hajrában ismét magabiztosan kézilabdáztak. A norvégok sikeréhez Henny Ella Reistad tíz góllal járult hozzá, a túloldalon Polina Vegyehina hétszer talált be. A legutóbbi, 2019-es négyes döntőben bronzérmes Vipers első alkalommal jutott BL-döntőbe, ahol norvég csapat negyedszer, francia viszont először szerepel majd.

Vasárnap program

A 3. helyért: Győri Audi ETO KC-CSZKA Moszkva 15.15

Döntő: Vipers Kristiansand-Brest Bretagne 18.00

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában