Helyi sport

2018.04.17. 08:25

A győri motorversenyző súlyos balesetet szenvedett, hetek óta kórházban fekszik

Hazánk egyik legtehetségesebb motokrossz-versenyzője, a győri Varga Imre "Mimó" súlyos sérülést szenvedett edzés közben. A 19 éves sportoló csípőcsontja kiugrott a helyéről, a combcsontjából kisebb darabok törtek le. Mimónak május elejéig a Petz-kórházban kell maradnia.

Szeghalmi Balázs

Felvétel a balesetről


Varga Imre az elmúlt két évben egyeduralkodó volt Magyarországon saját kategóriájában, MX2-ben. Épp a profi szerződés kapujában állt, amikor megtörtént a baj Zalaegerszegen. A balesetről felvétel készült, ezt a Petz-kórház büféjében együtt néztük meg "Mimóval". A gyenge idegzetűeknek nem ajánlott képsoron látszik, ahogy a győri motokrossz-versenyző 25-30 méteres ugratón robogott át. 5-6 méter magasban volt, amikor fejjel elkezdett előre fordulni. Szerencsére nem a fejére esett, a csípője ért először földet.

 

A családja és csapata, a peresztegi HTS Team mindenben támogatja Varga Imrét, hogy mielőbb visszatérhessen a pályára. Fotó: H. Baranyai Edina


Nehéz törések nélkül megúszni


"A balesetre alig emlékszem, minden villámgyorsan történt, az esés után elájultam. A balszerencsés nap szinte teljesen kiesett. Arról vannak emlékképeim, hogy a mentőben fekszem és szörnyű fájdalmat érzek. Az esés után napokig nem aludtam. Erős nyugtatókkal sikerült valamelyest csillapítani a fájdalmat" - kezdte Varga Imre. Pedig Mimónak van tapasztalata a fájdalom elviselésében, motokrosszozás közben eddig 12 törése volt.


Mindkét keze, lapockája, bordái törtek már, de ennyire súlyos sérüléssel még nem kellett szembenéznie. "Mint minden sport, a motokrossz is arról szól, hogy feszegetjük a határainkat. Ha nem így állsz az egészhez, akkor nem faragsz 1-2 másodperceket a köridőkből. Egy amerikai klasszist leszámítva a világ legjobbjai tucatnyi kórház vendégszeretetét élvezték már" - hallottuk a győri versenyzőtől.

 

A fiatal győri motokrosszosnál a felnőtt mezőnyben már csak 2-3 versenyző jobb itthon. Fotó: HTS Team


Hat hétig szigorú fekvés


Varga Imre eddig jó tapasztalatokat szerzett a Petzről. "Lassan három hete fekszem a győri kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályán. Kiváló szakemberek segítik a felépülésemet, az ápolók kedvesek" - mondta Mimó. Hogyan tovább? - kérdeztük. "Egyelőre türelmesnek kell lennem, az idei szezon nagy része elúszott. Úgy tervezem, hogy augusztusban újra motorra ülök és talán októberben egy-két futamon elindulok. Jelenleg azonban a rehabilitációra koncentrálok, hat hétig szigorú fekvést írtak elő az orvosok" - hangzott a válasz. Egy baleset soha nem jön jól, Varga Imre esetében ez különösen igaz.

 

Várják vissza a csapattársak. Varga Imre mezével készített fotót a HTS Team.


Profi szerződés kapujában volt


"Remek formában éreztem magam, a felnőtt magyar mezőnyben 2-3 versenyző volt jobb nálam. Egy cseh csapat próbaidős profi szerződést ajánlott. Három külföldi futamon versenyeztem volna a színeikben. Remélem, hamarosan lesz még ilyen lehetőségem. Egy biztos: az esés miatt nem lesz bennem félsz a kiélezett helyzetekben a jövőben sem" - búcsúzott a peresztegi HTS Team győri versenyzője.

 

Varga Imre jó esetben októberben vissza a versenypályákra. Fotó: HTS Team


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában