Az én történetem

2023.12.24. 11:00

Sztorik, amik a legjobban megérintettek bennünket 2023-ban - Survivor Viki mert álmodni!

Lakatlan szigeten győzött a győri anyuka, akit szíve, türelme, taktikája és érzelmei vezettek előre. Ollári Gergely kollégánk írása.

Ollári Gergely

A győri Kiss Viktória az egyik feladat közben a Fülöp-szigetekhez tartozó lakatlan szigeten. Fotó: Sajtóklub

Survivor Viki mert álmodni!

Mint újságírónak, nem volt idegen számomra a formáció, állandó figyelemmel követtem az amerikai változat évadjait, adásait, ami egyébként pont 2000-ben debütált a CBS csatornán, Jeff Probst műsorvezetésével.

Nem véletlen mondják azt, hogy az ilyen műsorok inkább fejben dőlnek el. Természetesen ez önmagában nem elég, fizikai erő is kell egy ilyen versenyhez, a feladatok végett. Viktória számára sem volt idegen az állóképesség, a natural testépítésben szerzett tapasztalatai erős emberré kovácsolták. Hogy fejben hol dőlt el a játék? Talán a „szív” és az „agy” kettős győzelmével sikerülhetett elhozni a verseny fődíját és kiérdemelni az egyetlen „Túlélő” jelzőt.

A játékok során többször megmutatta valódi erejét, és szíve is mindig jókor, és tele érzelemmel dobbant. Megható jelenet volt, mikor a győri versenyző lánya, ballagása napján írt levelet a távoli világba, és igaz csak egy levélben, de óriási erőt adva édesanyjának. Igazi küzdelem volt 38 napon át. Viktóriának is, aki az önismeret miatt vágott bele a kalandba, a saját határait akarta feszegetni szélsőséges körülmények között. A végén pedig ott állt, amikor a versenytársak szavaztak a végső győztes nevére.

 

Viktória ember volt, és ember is maradt. Szíve, türelme, taktikája és érzelmei vezették előre. Volt egy Viktóriánk aki kiutazott, és ugyanaz a Viktória tért vissza, számtalan erővel, és élménnyel. Csak már győztesen. A műsor pedig véletlenül sem a barátságokról szólt, de ő barátokkal tért haza. Lapunknak adott interjújában a győzelem után így fogalmazott: szülőként a legnagyobb célja egy anyának, hogy gyermekeit el tudja indítani az életben. Az ő álmaik az enyémek is. A Survivor megnyerése is álom volt, de ez most további álmot biztosít gyermekeimnek is.

Az álmok pedig azért vannak, hogy megvalósuljanak. Viktória mert álmodni, annak beteljesülése pedig családjának adott álmokat. Hogy egy újságírónak mit adhat egy ilyen cikksorozat? Álmokat. Mert ha azok valóra válnak, akkor újabb és újabb álmok születnek. És nem csak nekünk, hanem közvetlen családtagjainknak, barátainknak. Az élmény pedig pazar volt, a győri versenyző megismerése, napjainak krónikája pedig emlék marad örökre a szerző számára is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában