EzTörténtKisalföld

2023.11.03. 22:31

Erről írtunk 20 éve - Súlyos viharkárok érték Sopront és a város környékét

Múltidézés régi Kisalföldekkel.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum

50 éve – Hidrogeológiai tárgyalás

Győrött tárgyaltak a KGST-tagállamok hidrogeológiai albizottságának szakértői. A tárgyalások témája a fúróberendezések tipizálása, a vízszűrő szerkezetek egységesítése volt. Azonkívül a vízkutatások műszerezettségének továbbfejlesztése, a magyar gyártmányú kútvizsgáló felszerelések egységes alkalmazása a KGST-országokban. Csehszlovák javaslatok alapján tárgyaltak a különleges vizes gázkutatások egységes alkalmazásáról.

30 éve – MDF-fórum

A Magyar Demokrata Fórum csornai szervezete lakossági fórumot rendezett a Városi Művelődési Központban, melynek vendége Schamschula György közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter volt. A magyar gazdaság helyzetét elemezte.

20 éve – Viharkárok

A nagy erejű szél Sopronban és környékén jelentős károkat okozott. Sopronban még szombat este sem sikerült helyreállítani a teljes áramszolgáltatást – fák, faágak dőltek a vezetékekre –, ezért több városrész sötétbe burkolózott. Néhány környékbeli településen is hasonló okok miatt szünetelt a szolgáltatás hosszabb-rövidebb ideig.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában