Jótékonysági rendezvény - Az acsalagi Sipőtz családban Dani súlyos betegséggel küzd

Dani állandó felügyeletet és ellátást igényel.

Simon Roberta

Jóakarat alapítvány támogatás Sipőtz Dániel 17 éves fiúnak - Fotó: Csapó Balázs

A Kisalföld Jóakarat hídja Alapítvány 200 ezer forinttal támogatta az acsalagi Sipőtz családot, akik nem ismeretlenek olvasóink számára. Augusztusban írtunk arról a 17 éves fiúról, aki születése óta súlyos betegséggel küzd.

Vasárnap jótékonysági családi napot és autóstalálkozót szerveznek a részére a településen.

Dani 2006-ban, hatodik hónapra jött a világra oxigénhiánnyal, spasticus tetraplegiával. Többször műtötték már a csípőjét, de sajnos azóta sem tud járni. A mozgatása, főleg a fürdés egyre nehézkesebben megy

- mondta el lapunknak a fiú édesanyja, Sipőtzné Farkas Gizella. Mivel szellemileg és fizikailag is sérült Dani, állandó felügyeletet és ellátást igényel. Édesanyja így mindig vele van, édesapja tartja el a családot. Viszont nekik sem könnyű, több, komolyabb egészségügyi problémával is küzdenek, de ezzel mit sem törődnek.

Az acsalagi család egy mozgáskorlátozott fürdőszobát szeretne Daninak kialakítani, ahol kényelmesebben és könnyebben tudnák mozgatni. Másik nagy vágyuk egy állítópados kerekesszék, aminek segítségével a fiút fel tudnák állítani. Emellett rendszeresen jár hozzájuk masszőr, és amikor tehetik különböző terápiákra is elviszik, ahol átmozgatják és erősítik a fiú izmait.

Szerencsére sok segítségük van, sokat foglalkoznak a 17 éves életvidám fiatallal.

- Rendszeresen programokat szervezünk neki, ahova csak lehet visszük magunkkal. Imádja a zenét, a koncerteket, de nem rég voltunk a válogatott mérkőzésen, ahol egy saját pólóval is meglepték. Dani imádja az embereket, tisztában van azzal, ami körülötte történik. Az utóbbi időben egyre többet kérdezi miért beteg a lába és miért nem tud felállni - árulta el Sipőtzné Farkas Gizella, aki nagyon hálás, hogy fiáért jótékonysági rendezvényt szerveznek a településen.

 Sipőtz Dániel és édesanyja Sipőtzné Farkas Gizella - Fotó: Csapó Balázs Kisalföld

- Szeptember 17-én egész nap várjuk az érdeklődőket. Fellépőkkel, rendőrségi bemutatókkal, veterán- és hobbijármű-találkozóval, kézműves-foglalkozásokkal, arcfestéssel és sok más gyerekprogrammal, valamint finom falatokkal készülünk. Elfogadta a meghívásunkat többek között DJ Dominique, Zámbó Krisztián, Dj Rnő és a Blues Company is - fejtette ki a rendezvény kezdeményezője, Bihari Rita. Az édesanya közel tíz éve vesztette el kisfiát, halála óta sérült gyermekeknek és bajbajutott családoknak segít. Az esemény támogatója Kemény Attila, a Dunakanyar Oldtimer Egyesület vezetője.

Olvasóink támogatásának köszönhetően egy kicsivel hozzá tudtunk járulni Sipőtz Dániel boldogulásához. A család reméli, hogy a vasárnapi jótékonysági napon tudnak annyit gyűjteni, amiből legalább az egyik álmukat meg tudják valósítani. Ha valaki szeretné ezen felül támogatni a családot, Dani nevére létrehozott számlán is segíthet - OTP Bank 11773377-02303220

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában