Globális "játékosokról"

2023.05.31. 21:00

Nógrádi György előadása a külpolitikáról Mosonmagyaróváron - fotók

A külpolitika jelenébe tekinthettek be az érdeklődők Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel szerdán este a Pártok Házában.

kisalfold.hu

Külpolitikai helyzet 2023-ban címmel tartott előadást Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az Erkel Ferenc utcai Irodaházban szerda este Nagy István agrár­miniszter, országgyűlési képviselő vendégeként, teltház előtt. Az egyetemi tanár kiemelte, jelenleg három globális "játékos" van a külpolitikában: Amerika, Kína és Oroszország.

Kitért a koszovói és ukrán-orosz háborúra is. Mint elmondta, Ukrajna jelentős létszámgondokkal küzd, míg az utolsó népszámláláson még 47 millióan lakták az országot, mára becslések szerint csupán 27 millióan. Nógrádi György hozzátette: keleti szomszédunk az EU-s csatlakozásra felkészületlen, és belépése most azonnal a harmadik világháborút jelentené. A szakember a jelenlevők kérdéseire is válaszolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában