Magyar Falu Program

2023.05.17. 19:31

Megújult az út, ősszel nyit a bölcsőde Szanyban

A bölcsőde rövidesen elkészül Szanyban, és szeptemberben már fogadja a gyerekeket. Közben az önkormányzat utakat újított fel.

Cs. Kovács Attila

Kisebb munkákat kell még elvégezni, és érkezhetnek a gyerekek a bölcsődébe. Fotó: Cs. Kovács Attila

A szanyi önkormányzat az elmúlt években 120 millió forint értékben újított fel belterületi utakat a Magyar Falu Program támogatásával. Először a Rákóczi utca legforgalmasabb és legrosszabb szakaszát tették rendbe, majd következett a Dózsa utca. Végül a közelmúltban a Szent Anna-­kápolnához vezető Kis utca is sorra került. 

– Más utcákban is időszerű lenne a beavatkozás, a burkolatok állapota megkívánná. Ám arra törekszünk, hogy a kritikus helyeken dolgozzanak a munkagépek, és azokon az utakon, ahol tényleg a legrosszabb a helyzet

 – fogalmazott Németh Gergely. A falu polgármestere további fejlesztésekről is beszámolt. – Készül az inkubátorházunk, a régi Töváll-telepen. Ezzel helyi vállalkozóknak szeretnénk lehetőséget teremteni. 

A községvezető beszámolt a bölcsődeberuházásról is. Mint mondta, csaknem készen van az épület, a tereprendezés és kisebb munkák – mint a kerítés kialakítása – vannak hátra. 

A tervek szerint szeptemberben már fogadják a gyerekeket az intézményben. A falu lélekszámának emelkedésével egyre nagyobb igény mutatkozott a bölcsődére.

 Az önkormányzat közel 140 millió forintos támogatást kapott a kivitelezéshez, amit mintegy 30 milliós önerővel egészítettek ki. Egy csoportszobában tizenkét kisgyereket tudnak fogadni, de az épületet úgy tervezték, hogy további termekkel bővíthető legyen. A polgármester ennek is örülne. – Azt jelentené, hogy tovább emelkedik a lakosságszám Szany­ban – jegyezte meg Németh Gergely. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában