Huszonnyolc új hely

2023.04.13. 17:08

Elkészült a bölcsőde Harkán - 200 milliós beruházást adtak át - sok-sok fotó

A dinamikusan fejlődő Harka új bölcsődei intézménnyel bővült, amely 28 kisgyermek befogadására alkalmas. Az intézmény átadó ünnepségét, amely hamarosan kitárhatja kapuit a kisgyermekek előtt is csütörtökön tartották meg.

Papp Fanni

Aranyos pillanatkép az átadóról. Fotók: Máthé Daniella

Mi sem bizonyítja jobban Harka dinamikus fejlődését, minthogy a lakosság száma 15 év alatt szinte a duplájára nőtt. A városközeli települést sok fiatal választja otthonának, támogatásukért az elmúlt években bővült az óvoda, illetve a közelmúltban teljes egészében megújult az általános iskola is. Most pedig egy új, két csoportos bölcsődével bővült a település, amelyre nagy igény mutatkozott a kisgyermekes családok körében. A csütörtöki átadó ünnepségen részt vettek meghívott vendégek és az intézmény dolgozói, valamint Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron vármegye elnöke, Barcza Attila országgyűlési képviselő és Duschanek Péter a település polgármestere. A helyi óvodások pedig kedves műsorral készültek a megjelenteknek.

- A célunk, a vármegye minden települését olyan szintre emelni, hogy ne legyen különbség a városi és a falusi élet között. A gyermeknevelési intézmények fejlesztése rendkívül fontos feladat és sikerült azt elérnünk, hogy minden olyan községben legyen bölcsőde, ahol igény van rá - hangsúlyozta Németh Zoltán. Hozzátette, a köznevelési intézmények nem csak a kisgyermekes családokat támogatják a munkába való visszatérésbe, hanem lehetőséget teremtenek a helyi identitás megerősítésében is.

Barcza Attila köszöntő beszédében elmondta, a beruházás több mint 200 millió forintos támogatásból valósult meg. - Az elmúlt öt évben a településen minden köznevelési intézmény megújult és bővítés is történt. A harkai projektek támogatásának összegét, ha összeszámoljuk akkor az megközelíti a kétmilliárd forintot, ami méltó helyre került. Harka a jelenlegi lélekszámával meg tudja teremteni azokat a közösségi kapcsolatokat, ami mindig is jellemezte a települést, ennek pedig fontos színtere a bölcsőde, óvoda és iskola - részletezte az országgyűlési képviselő.

Duschanek Péter az intézmény elkészültét egy családi nyaraláshoz hasonlította, hiszen a település is egy utazáson vett rész a beruházás elkészültével. - Hosszú folyamat volt a kivitelezés, hiszen a tervezés még 2019-ben indult el, és az utolsó egy évben zajlott a látványos építkezés - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában