Lelkes csapat eredményei

2023.03.23. 11:18

Hatvanöt zsák szemetet gyűjtöttek Mecséren

Hatvanöt zsák szemét gyűlt össze a „Tisztítsuk meg környezetünket!” elnevezésű hulladékszedési akció keretében Mecséren.

Mészely Réka

Az önkormányzat dolgozói, civil szervezetek képviselői és különböző korosztályúakból álló lelkes csapat szedte a szemetet Mecséren.

A mecséri önkormányzat és a helyi polgárőrszervezet a „Tisztítsuk meg környezetünket!” program keretében hirdette meg az akciót a napokban az 1402. számú összekötő út mentén. Az önkormányzat dolgozói, civil szervezetek képviselői és a különböző korosztályúakból álló lelkes csapat 65 zsák szemetet és egyéb hulladékot gyűjtött össze. 

Az utak mellett elszórt lomok nagyrészt a közlekedésben részt vevőktől származik. E felelőtlen cselekedet azért is érthetetlen, mert minden településen működik az intézményes szemétszállítás, körzetenként szelektív lerakóedények is találhatók, és szintén körzetenként található nagyobb kapacitású hulladéklerakó. 

– A környezetünk tisztán tartása közügy és igény is mindnyájunk érdekében, de az állampolgári fegyelem betartása, kinyilvánítása nem mindenkinél követi ezt a gondolatot. Kérjük a közlekedésben részt vevő azon személyeket, akik hajlamosak az ilyen szemetelésre, ne tegyék – hangsúlyozta Csaplár Zoltán mecséri polgármester. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában