Tavasszal pótolják

2023.02.12. 20:17

Vihar után - nagyméretű útjelző táblát is kidöntött a szél a 82-es főút mellett Kismegyeren - fotók

Kereken egy hete tombolt a szél az Észak-Dunántúlon, ám a Magyar Közút munkatársainak még mindig ad munkát az erős vihar.

kisalfold.hu

A megtépázott táblát el is szállították a Közút munkatársai Kismegyerről.

"A múlt hétvégi szélviharban a 82-es győri (kismegyeri) szakaszán egy nagy útjelző táblát is szinte kicsavart a szél" - írták Olvasóink. Ennek apropóján megkérdeztük a Magyar Közút kommunikációs munkatársait, hogy mikorra várható a tábla helyreállítása, illetve Győr-Moson-Sopronban a szélvihar hány helyszínen, körülbelül milyen értékben tett kárt jelzőlámpákban, táblákban?

 

"A múlt hétvégi viharos szél Győr-Moson-Sopron vármegyében a legtöbb helyen faág-leszakadásokat, fakidőléseket okozott. Néhány táblát a szél elforgatott, a 82-es főúton Kismegyernél egy útirányjelzőt ki is döntött. Ezt a táblát leszereltük, helyreállítása tavasszal várható.

A jelzőlámpa karbantartó kollégánknak Sopronban egy, Győrben három helyszínen kellett dolgozni a vihar miatt leszakadt jelzőlámpa-jelzőfejek helyreállításán. Hófogó hálókat is megszaggatott a szél. A problémák elhárítása jelenleg is folyik megyeszerte" - válaszolta Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetője.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában