74 fakidőlés

2023.02.05. 11:21

Szombati szélvihar tűzoltó szemmel: 102 vonulás - Lövőn és Nagybajcson a templom tetejét kezdte meg a szél

Győrben két iskola tetejét is megrongálta a viharos szél.

Győrben a közintézményeket sem kímélte a szélvihar - Fotó: katasztrófavédelem

Az erős szél és széllökések miatt összesen százkettő alkalommal  avatkoztak be tűzoltóknak Győr-Moson-Sopronban - közölte a katasztrófavédelem.

Hetvennégyszer fakidőléshez, széthasadt fákhoz vonultak, tizenkilenc esetben épületekben, tetőszerkezetekben keletkezett kár és ötször magasban lógó tárgy eltávolításában kértek segítséget.

A viharos szél okozta tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával nem sérült meg senki.

A hivatásos egységek munkáját a vármegyében működő önkéntes tűzoltó egyesületek összesen huszonkét járművel és száztizenkettő önkéntes tűzoltóval segítették.

A katasztrófavédelem felvétele

Győr-Moson-Sopronban hat közintézménynél dolgoztak a tűzoltók: szombat reggel Győrben, a Szabolcska Mihály utcában a kormányhivatal udvarán egy fenyőfa kidőlt és megrongálta a kerítést, egy közlekedési lámpát és egy közvilágítási oszlopot. Szintén Győrben két iskola tetejét is megrongálta a viharos időjárás. A Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórháznál egy tíz méter magas fenyőfa megdőlt és veszélyeztette az arra közlekedőket.  Lövőn és Nagybajcson pedig a templom tetejét kezdte meg a szél.

A kisalfold.hu szombaton folyamatosan beszámolt a viharkárokról és a pusztításról

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában