Oktatás

2023.02.07. 13:45

Top 100-as lista - mutatjuk a legjobb technikumokat Győrben és Sopronban

Kihirdette az Innovatív Képzéstámogató Központ a technikumok idei száz legjobbját.

Bella Violetta

A győri Jedlik-technikum a negyedik helyen szerepel a listán. Fotó: Csapó Balázs

  • A rangsorban a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum a negyedik, míg a Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum a tizedik helyen végzett.
  • A százas listában összesen 10 győri intézmény szerepel: szép helyezést szerzett még a Krúdy-, a Pattantyús-, a Pálffy-, a Deák-, a Hild-, a Bercsényi-, a Bolyai- és a Lukács-iskola is.

– Nagyon büszkék vagyunk, hogy az ország 100 legjobb technikuma közül 10 a Győri Szakképzési Centrum iskolája! – írták közösségi oldalukon. A Soproni SZC technikumai közül három szerepel a listán, a legjobb 13.-ként a Fáy András Közgazdasági Technikum.

Helyet kapott még a lajstromban a Széchenyi István Egyetem Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Technikum és Szakképző Iskolája a 47. helyen, illetve két agrárszakképzési centrum: a soproni Roth- és a győri Veres Péter-iskola az 54., illetve a 95. helyen. Így összesen tizenhat helyen szerepelnek a megye képzési intézményei az százas rangsorban.

A top 100-as lista a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közhiteles adatai alapján, a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az oktatói létszám és a digitális ellátottság figyelembevételével készült. Az elemzés vizsgálta, hogy a tanulók milyen tanulmányi eredménnyel érkeznek az intézményekbe, hogyan aránylik az évismétlők száma a tanulói létszámhoz és milyen eredménnyel teszik le az érettségi vizsgát.

A győri Jedlik-technikum a negyedik helyen szerepel a listán. Fotó: Cs. B.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában