65 facsemete

2022.11.25. 13:37

Királydiókat ültetnek a VárosFa Programban Mosonmagyaróváron - sok-sok fotó

A MOL-Új Európa Alapítvány által meghirdetett „Neked Zöldül” – VárosFa programban 65 facsemetére és az ültetéshez szükséges kellékekre nyert támogatást a mosonmagyaróvári önkormányzat. Húsz királydiót pénteken ültettek el a Rudolf-ligetben.

kisalfold.hu

A helyi kisgyerekek lelkesen segítettek a faültetésben Mosonmagyaróváron. Fotók: Kerekes István

A 4 éves, országos növénytelepítési programsorozat első körében a 10 000 lélekszámnál nagyobb magyar városok pályázhattak belterületük fásítására. A kezdeményezésnek köszönhetően összesen 7000 sorfát ültetnek el különböző hazai városokban. A program a MOL-Új Európa Alapítvány, az Agrárminisztérium, az Országos Erdészeti Egyesület és a Megyei Jogú Városok Szövetsége közreműködésével jött létre. A „Neked Zöldül” – VárosFa programban 65 facsemetére és az ültetéshez szükséges kellékekre nyert támogatást Mosonmagyaróvár.

Pénteken Árvay István polgármester a Mosoni Polgári Kör Egyesület tagjaival és a Bolyai János Általános Iskola 1.a osztályával közösen ültette el az első fákat a Rudolf-ligetben. A húsz királydió mellett a Malom-ági Lajta parti zöldfelületeken a Lajtaszer utcában és a Lajta lakókertben 32 amerikai hárs és 8 királydió, a Vízpart utcai zöldfelületen 5 amerikai hárs verhet majd gyökeret ebben a programban. 

A nyertes városok a facsemeték mellett edukációs programban is részesülnek, melynek célja, hogy a városok fiatal lakóinál kialakuljon, fejlődjön a fenntarthatósággal, a fák és az erdők fontosságával kapcsolatos tudatos szemléletmód. Az Országos Erdészeti Egyesület által biztosított programban a Bolyai János Általános Iskola elsősei vehettek részt interaktív foglalkozáson.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában