Hat gyerekkel egyedül - Nikolett fogászati kezelését segítettük Mosonmagyaróváron

A Családok Átmeneti Otthona után, annak külső férőhelyén, egy felújított lakásban lakik hat gyermekével Lakatos Nikolett. Fogászati kezeléshez kért segítséget mentora a Kisalföld Alapítványától.

Mészely Réka

Lakatos Nikolett hat gyermeket nevel egyedül: a felvételen az öt kisebbel. Fotó: Kerekes István

Tavaly szeptemberben költözött Mosonmagyaróvárra Lakatos Nikolett hat gyermekével, a most 13 éves Vanesszával, 11 éves Rékával, 9 éves Kingával, 8 éves Arnolddal, 6 éves Dzsesszikával és 3 éves Milánnal. A kisvárdai születésű asszony a Családok Átmeneti Otthona után idén májusban az intézmény egyik külső férőhelyén kapott szállást, köszönhetően állandó munkaviszonyának és meglévő előtakarékosságának.

Az anyuka gyermekeit egyedül neveli, lehetőségeihez mérten őket ellátja, minden reggel munka előtt óvodába és iskolába viszi őket, majd a munka után el is megy értük. A család bevételeit a gyermekek után járó ellátások és a munkabér teszi ki, amiből a Családok Átmeneti Otthonában előtakarékossági számlát is vezet. A család mentora kért Nikolett javára segítséget: a fiatal anyukánál ugyanis több százezres fogászati költség merült fel.

– A három nagyobb lányom apjára nem számíthatok anyagilag, nem is keresi a gyermekeket. A három kicsi édesapja részéről is csak minimális támogatást kaptunk. Magam igyekszem sokat dolgozni, munkahelyemen konyhalányként. Szerencsére az időbeosztásom igazodik a gyermekek programjához, így tudom őket vinni és hozni az intézményekbe. Igyekszem szombaton is munkát vállalni, ekkor a szomszédasszony segítségére számíthatok – avatott be az édesanya. 

Nikolett jelenleg fogászati kezelésekre jár, mivel szájsebészeti gondok merültek fel. Több szakemberhez is elment, a legalacsonyabb ajánlat is több százezer forint volt. Ezt egy összegben nem tudta volna kifizetni. Ebben állt melléjük a Jóakarat Hídja, és olvasóink jóvoltából kétszázezer forinttal segítettük az anyukát.

Az édesanya hálásan köszönte meg a segítséget, ami nélkül nehezen boldogult volna.

Lakatos Nikolett hat gyermeket nevel egyedül: a felvételen az öt kisebbel. Fotó: Kerekes István

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában