Szakmai nap

2022.11.11. 17:28

Digitálisan oktatnak Sopronban

Harmadszor indították el a Soproni Széchenyi István Gimnáziumban az angol, illetve német nyelvű informatikai osztályt. Az innovatív módszertan bemutatására szakmai napot tartottak szerdán.

kisalfold.hu

A pedagógiai szakmai nap lehetőséget biztosít arra, hogy bemutatóóra keretében ismerkedjenek meg az érdeklődő pedagógusok a digitális módszertannal. A résztvevők bepillantást kaptak egy-egy osztály tanórájába, ahol idegen nyelvi, humán vagy természettudományi órát tartottak, amit kötetlen beszélgetés követett. A tanárokat és a diákokat is lehetett kérdezni. 

A tanórák során a diákok érintőképernyős, digitális tollal ellátott laptopokon tanulnak, amelyeket a Soproni Tankerületi Központ biztosít számukra. Emellett kihasználják az okostankönyvek és a digitalizált taneszközök által nyújtott lehetőségeket. Az új módszer bevezetését a gimnáziumban Egész Tamás módszertani igazgatóhelyettes, valamint Barta Róbert, a digitális pedagógiai munkaközösség vezetője kezdeményezte. 

– Az elsődleges cél felkészíteni a diákokat az érettségi bizonyítvány eredményes megszerzésére. A módszereken alapuló, innovatív képzésünk célja pedig az, hogy a gyerekek megtanulják azokat a XXI. századi képességeket, amelyeket a mai magyar oktatási rendszer talán kevésbé fejleszt. Ilyen többek között az együttműködés, a csoport- és projektmunka, a kreativitás, az érzelmi intelligencia, az önálló tudásépítés és az interneten található információk kritikus kezelése. Tehát olyan tudás, tapasztalat, amit manapság a munkaerőpiacon keresnek, de hasznukra válik a továbbtanulásban is – mondta Egész Tamás. Hozzátette, rendkívül büszke az innovatív osztályban tanító kollégáira, akik önként jelentkezve, hatalmas lelkesedéssel és nem utolsósorban nagy energiabefektetéssel vesznek részt a digitális pedagógiai munkában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában