Minden fillér számít

2022.10.05. 06:41

Zárolások, átcsoportosítások, megtakarítások: egymilliárdos többletköltséggel számolnak Mosonmagyaróváron

Az energiaracionalizálási tervek teljesítéséért rendeletmódosítási javaslatokat tárgyalt és döntéseket hozott legutóbbi ülésén a mosonmagyaróvári képviselő-testület.

Mészely Réka

A hivatalban is több változás lépett érvénybe a takarékoskodás jegyében. Fotó: Kerekes István

Az energiaárak emelkedése miatt a mosonmagyaróvári önkormányzat és a fenntartásában lévő intézmények is átgondolták működésüket és annak racionalizálását. A szeptemberi testületi ülésen a témában számos döntést hoztak, melyektől megtakarításokat remélnek. 

Amint azt Árvay István polgármester elmondta, a gáz és az áram árának emelkedése miatt mintegy egymilliárdos többletköltséggel számolnak. Zárolások, átcsoportosítások, intézményi szintű megtakarítások szükségesek. Ennek azonban ára van. 

– Minden fillér számít – hangsúlyozta a városvezető, megjegyezve, hogy az arénára már van megkötött gázszerződésük, az új munkacsarnoknál még nem ismertek a költségek, és a jégpálya esetén is magas számlákra számítanak. 

– A jövő év kellően bizonytalan, ám szeretnénk az eddigi szociális juttatásokat megtartani – emelte ki továbbá. 

Szabó Miklós érdeklődött, hogy az okmányiroda leválasztható-e a polgármesteri hivatalról, amire Árvay István azt válaszolta, hogy ott külön mérőóra működik. A képviselő hozzátette: elsődleges a nevelési és szociális intézmények működtetése. A polgármester a jövő évi béremelések kapcsán elmondta, hogy ez még kérdéses, illetve hitelt nem szeretne felvenni. 

Az energiaracionalizálásra vaskos anyag született. A módosítás értelmében pénteki munkanapokon a polgármester és a jegyző együttes utasítása alapján otthoni munkavégzés rendelhető el. A pénteki ügyfélfogadási idő hétfőre kerül át, 8 és 12 óra közé. A hivatal ügyfélfogadási ideje hétfőn és szerdán 8–16 óráig tart, pénztári órák is ekkor lesznek. 

Az anyakönyvi rendeletet is módosították, anyakönyvi esemény megtartására kijelölt hely lett a Flesch-központ, a Fehér Ló Közösségi Ház és a Cselley-ház díszterme, így ezeken a helyszíneken is ki lehet mondani a boldogító igent. 

Anyakönyvi esemény megtartására kijelölt hely lett a Flesch-központ, a Fehér Ló Közösségi Ház és a Cselley-ház díszterme.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában