Környezetvédelmi akció

2022.09.19. 09:25

Országosan több száz gépkocsi környezetvédelmi állapotát mérhetik fel - Győrben is megállíthatnak

Hétfőtől péntekig a fővárosban naponta három-három, Debrecenben, Győrben és Szegeden pedig egy-egy helyszínen végeznek kitereléses közúti ellenőrzéseket a kormányhivatalok szakemberei.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

A műszaki vizsgálóállomásokon alkalmazott megoldásokkal megegyező technológiákkal a benzines járműveket gázelemzővel, a dízeleseket füstölésmérővel vizsgálják. Idén új elemként részecskeszám-mérésre alkalmas eszközzel bővül a bevetett műszerpark. A szemrevételezés során jellemzően szivárgásokat, a környezetre káros meghibásodásra utaló nyomokat figyelik, de kiszúrhatják a szabálytalan módosítás jeleit is.

Az akciónak köszönhetően a járművezetők megismerik autójuk állapotát, tudomást szerezhetnek az esetleges problémákról. A kirívóan rossz állapotú, erősen szennyező gépkocsikat két hónapon belül időszakos műszaki-környezetvédelmi vizsgálatra kell vinni. 

A negyedszázados múltra visszatekintő Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akció az Európai Mobilitási Hét állandó hazai kísérőprogramja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában