Áldás és hála

2022.08.24. 13:37

Kívül-belül megújult Győrben a Segítő Szűz Mária tiszteletére épített kápolna - Körmenetre hívnak a Kiskútra

75 évvel a "téglás körmenet"után, most a felújítást ünneplik

kisalfold.hu

A kiskúti Segítő Szűz Mária kápolna. Kép forrása: gyoriszalon.hu/Csitkovics Gyula

A történelmi leírások szerint a megyéspüspök vezetésével 1947. október 12-én tízezren vonultak erre a helyszínre, hogy összegyűjtsék a kápolnához szükséges építőanyagot („téglás körmenet”).
A kápolna felszentelésére 1948-ban került sor. Azóta a hívek nagy szeretettel és buzgósággal járnak ide. A gyárvárosi hívek pedig gondosan ápolják a kegyhelyet.

Befejeződött a kápolna belső-külső felújítása, s ez alkalomból szeptember 12-én Dr. Veres András, megyéspüspök megáldja az épületet és hálaadásra hívja a híveket.

"Tisztelettel hívom a kedves Híveket, hogy az 1947-es zarándoklat emlékére most is körmenetben vonuljunk a helyszínre. Szeptember 12-én, hétfőn 17.00 órakor várom a testvéreket a gyárvárosi templom előtti téren, hogy onnan közösen érkezzünk a kápolnához, ahol 18.00 órakor kezdjük az ünnepi szabadtéri szentmisét, és áldjuk meg a felújított épületet" - tették közzé a Győri Bencések közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában