Lakossági ágfa

2022.07.28. 06:46

Ágfát gyűjthet téli tüzelőnek a lakosság több Sopron környéki erdőben

Az energiapiacon kialakult helyzet miatt a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. lehetőséget biztosít a kistérség lakosságának ágfa, vékony tűzifa és felkészítő tűzifa gyűjtésére.

kisalfold.hu

Az érdeklődők a gyűjtés előtt mindenképp egyeztessenek a kerületvezető erdésszel! Felvételünkön Sárközy Áron, a Taeg Zrt. munkatársa. Fotó: M. D.

A Taeg Zrt. lehetőséget biztosít lakossági ágfa-, tűzifagyűjtésre a kijelölt erdőrészeken Sopronban, Nagycenken, Csapodon, Dénesfán, Ivánban, Pusztacsaládon, Fertőszentmiklóson, Hegykőn, Röjtökmuzsajon és Sopronhorpácson.

A területek pontos helyének beazonosítására a nyilvános erdőtérképet tudják az érdeklődők használni, amit a következő linken elérhetnek: https://erdoterkep.nebih.gov.hu/. A lakossági ágfagyűjtés lehetőségei korlátozottak. Fontos, hogy a gyűjtés előtt mindenképp egyeztessenek a kerületvezető erdésszel, aki megmutatja a fagyűjtésre felkínált területet, valamint elmondja annak szabályait. A sikeres gyűjtés után a fát minden esetben az adott erdészet munkatársai, jellemzően a kerületvezető erdészkolléga veszi számba és állítja ki a megfelelő bizonylatokat a faanyag elszállításához, melyre az árának befizetése után van lehetőség.

A gyűjtött fa ára megtekinthető a https://taegrt.hu oldalon. Az árak meghatározása közös megegyezéssel, a minőség függvényében történik az árjegyzékben megadott keretek között.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában