Július elsején nyithat

2022.04.05. 15:02

Bölcsődét építenek és az óvodát is fejlesztik Bősárkányban

Ha minden a tervek szerint alakul, májusban átadják Bősárkány új bölcsődéjét. Időközben az óvoda bővítését is „megrendelte” az önkormányzat, mivel az egyre emelkedő gyereklétszám miatt erre is szükség van.

Cs. Kovács Attila

Már a belső munkákat végzik a szakemberek, májusban átadás lesz – mondta a bölcsődéről Szalay Imre.

Forrás: Cs.K.A / Kisalföld

Rövidesen befejeződik a bősárkányi bölcsőde kivitelezése, már a belső munkáknál tartanak a szakemberek. Közben elkezdődött az óvoda épületének bővítése is. „Hála Istennek az egyre emelkedő gyermeklétszám miatt szükség van az intézményekre és a fejlesztésre” – mondta Szalay Imre, a falu polgármestere. 
 

– Megtörtént a szerelvényezés, jelenleg a burkolásnál tart a kivitelező, majd következhet a festés – részletezte a helyzetet a községvezető. – Bízom benne, hogy májusban már az ünnepélyes átadást is megrendezhetjük. A gyerekeket július elsejétől fogadja majd az intézmény. 
 

A bősárkányi önkormányzat pályázaton nyert 160 millió forintot az építkezésre, a bölcsiben tizennégy kisgyerekre felügyelnek a gondozónők. Egy másik komoly beruházása a településnek az óvoda bővítése. 
 

– Egy csoportszobát és egy tornaszobát építünk hozzá, az új szárnnyal tulajdonképpen a belső udvart lezárjuk. Az eddig négycsoportos ovink tehát ötcsoportos lesz. A gyermeklétszám alakulása miatt nem várhattunk tovább ezzel az intézkedéssel, hiszen volt, amikor meghaladtuk az engedélyezett létszámot és csak külön engedéllyel működhetett az intézmény. Az alapozás már megvan, heteken belül kezdődik a falazás – vázolta Szalay Imre. 
 

A helyi könyvtár belső átalakítása is a feladatok közé tartozik Bősárkányban. Elvégzik az akadálymentesítést, a belső felújítást és a külső szigetelést. Az idei tervek között van még a Zrínyi utca burkolatának rendbetétele. A kivitelezőt már megtalálták, amint az időjárás lehetővé teszi, nekifognak a munkának. 
 

Benyújtott pályázataik kedvező elbírálását is várják a bősárkányiak. Például támogatást kértek a polgármesteri hivatal belső felújítására, akadálymentesítésére. Az egészségügyi központjukban található szolgálati lakásból szeretnének kettő kisebbet kialakítani, amihez szintén igényeltek segítséget. Folytatnák az utak felújítását és a korábbi évekhez hasonlóan az elképzelések között szerepel játszótérfejlesztés is, illetve a közterületek gondozását segítő gépek beszerzése. 
 

– A temetőben, az urnafal közelében kegyeleti helyet szeretnénk kialakítani, ahol az urnás temetésekkor megfelelő módon búcsúzhatnak hozzátartozóiktól a gyászolók. Szintén ennek a pályázatnak a keretében szeretnénk forrást szerezni a digitális temetői nyilvántartás elkészítésére. Az úgynevezett Kissárga látványtavunk mellett pedig egy száz négyzetméteres pavilon, egy fedett rendezvénytér építésére nyújtottunk be pályázatot – fejtette ki Szalay Imre. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában