64 lakás épül

2022.01.07. 15:02

Lakásokat építenek Csornán, luxuskivitelben is

A város rendezési tervének módosításáról tárgyalt legutóbbi ülésén a csornai képviselő-testület.

kisalfold.hu

Forrás: Illusztráció/Pixabay

A folyamatot egy építőipari befektető cég kérelmére indította el az önkormányzat. A kft. külterületi ingatlanok belterületbe vonását, illetve a rájuk vonatkozó előírások módosítását, valamint kiemelt fejlesztési területté nyilvánítását kérte a testülettől. A társaság vállalta a rendezési terv módosításával együtt járó kiadások megfizetését.

 

Lakossági fórumot is tartottak az eljárás során, sem azon, sem később, a megadott határidőn belül észrevétel a beruházással kapcsolatban nem érkezett a városházára.

 

Tájékoztatása szerint hatvannégy darab, egyenként kilencven négyzetméteres lakást építenének, sorházas, társasházas jelleggel. A beruházó tervei szerint luxuskivitelezést is megvalósít.

 

A szakhatóságok, érintett szervezetek véleményét megkérte a csornai önkormányzat, a képviselő-testület decemberben jóváhagyta a lezáró döntést, mely végső véleményezésre az állami főépítész elé kerül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában