Disznótoros, visszatekintéssel

2022.01.25. 14:42

Jó hírt kaptak a Csorna–Kapuvár járási polgárőr-egyesületek Soboron

Pályázatok benyújtására biztatta a rábaközi polgárőröket Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő. A kormánybiztos Soboron, a Csorna–Kapuvár járási egyesületek családi napján szolgált jó hírekkel a polgárőröknek. Térségünkben két év alatt összesen 116 millió forinthoz jutottak a csoportok.

Cs. Kovács Attila

Gyopáros Alpár (középen) és a rábaközi polgárőrök a sobori családi napon.

Forrás: Cs.K.A / Kisalföld

Családi napot tartottak a hétvégén a Csorna–Kapuvár járási polgárőr-egyesületek Soboron. Hagyományőrző disznóöléssel tették emlékezetessé az eseményt, melyen a finom falatok mellett jó híreket is kaptak a polgárőrök. Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, a Magyar Falu Programért felelős kormánybiztos számolt be az egyesületek jövőbeni lehetőségeiről a rendezvényen. 

 

 

A politikus visszatekintéssel kezdte tájékoztatóját. Eszerint az elmúlt két évben országosan 514 polgárőr-egyesület összesen 1,8 milliárd forintnyi támogatáshoz jutott. Térségünkből huszonkilenc szervezet kérelme kapott szabad utat és összesen 116 millió forint felhasználására kaptak lehetőséget. A fejlesztések között voltak kisebb értékű eszközbeszerzések vagy rendezvényszervezés, de olyan komoly beruházások is, mint gépjárművásárlás vagy ingatlanok átalakítása, felújítása. 

 

 

– Az egyesületek bátran pályázzanak ezután is – biztatta a polgárőröket Gyopáros Alpár. – A Magyar Falu Program kiírásaira február közepéig lehet benyújtani az igényeket. Azok se kedvetlenedjenek el, akik első körben nem kapnak támogatást, mivel a kormány a falusi fejlesztésekre minden évben többmilliárdos pluszforrást biztosít. Ennek köszönhetően az úgynevezett tartaléklistás pályázatokkal kapcsolatban is megszülethetnek a kedvező döntések az év második felében. 

 

Olaszné Albert Andrea, a győrsövényházi polgárőrök elnöke is kivette a részét a disznótoros ebéd elkészítéséből. 

A kormánybiztos szólt egy másik fontos döntésükről is. Az Országos Polgárőr Szövetség idén minden újonnan alakuló egyesületnek anyagi támogatást ad, amit a Magyar Falu Program ugyanakkora összeggel egészít ki. „Ennek köszönhetően az országban százas nagyságrendben jöhetnek létre új egyesületek. Ebből megyénkben, illetve a Rábaközben is alakulhatnak a csoportok” – jegyezte meg Gyopáros Alpár. 

Csaplár Zoltán, a megyei polgárőrszövetség elnöke köszönetet mondott bajtársainak az elmúlt évi munkájukért. Kiemelte: országosan 65 ezer polgárőr 2021-ben összesen tízmillió órányi társadalmi munkát végzett. Megyénkben 3364 polgárőr teljesített összesen 396 ezer szolgálati órát.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában