Azt mondják, a helyzet tarthatatlan

2021.01.30. 11:13

Ingázók petíciója a határátlépés meggyorsításáért

Szabad utat az ingázóknak! címmel fogalmaztak meg online petíciót az osztrák–magyar határt naponta átlépők.

kisalfold.hu

Forrás: Illusztráció / Kisalföld archív

Fotó: Márhé Daniella

Felhívásuk peticiok.com címen érhető el magyar és német nyelven. A két ország döntéshozóihoz fordultak a határátlépés meggyorsítása érdekében.

Szeretnék elérni, hogy az illetékesek tegyenek valamit a határon kialakuló óriási dugók ellen. Azt mondják, a helyzet tarthatatlan, az emberek fáradtak, elkeseredettek, félnek. Félnek, hogy a rendszeresen előforduló nagyobb késések miatt elveszítik állásukat és a kimerültség határán kell nemcsak dolgozni, de haza is menni. Elkeseredettek, hogy lassan alig látják a szeretteiket, gyermekeiket.

A petícióban úgy fogalmaznak: minden munkáltatónak az az érdeke, hogy a munkavállalóik kipihenten és pontosan jelenjenek meg, ám ezt jelenleg a határátkelőn lévő káosz miatt lehetetlen teljesíteni. Az összegyűlt aláírásokat a petíció szövegével együtt eljuttatják mind a burgenlandi tartományi, mind az osztrák és magyar központi kormányszervekhez.

A határon azért alakult ki a szokásosnál nagyobb torlódás, mert január közepétől Ausztriába csak előzetes online regisztráció után lehet belépni. Az ingázókra ez ugyan nem vonatkozik, de ők is egy sávban haladnak azokkal, akiket az osztrák hatóságok ellenőriznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában