Jó példával járnak előttünk

2020.12.29. 14:30

Kisalföld Év Embere 2020 – Idén nyolcadik alkalommal díjaztuk a hétköznapok hőseit

Idén nyolcadik alkalommal adtuk át a Kisalföld Év Embere kitüntetéseket régiónkban. Mind a hat díjazottunk jó példával jár előttünk, rámutatva a társadalmi felelősségvállalás fontosságára, saját korlátaink leküzdésére, lehetőségekre, melyek által szebb, jobb, biztonságosabb környezetben élhetünk.

kisalfold.hu

20201215 Darnózseli Év Embere Díj Képen: Varga Ottó Főszerkesztő, Mihályi Dániell Fotós , Mészely Réka újságíró Fotó: Nagy Gábor NG Kisalföld

Fotó: Nagy Gábor

Szerkesztőségünk 2013 óta díjazza a hétköznapok hőseit. Célunk, hogy a lehető legnagyobb nyilvánosság előtt is elismerjük azokat az embereket, akik többet tesznek a kisebb vagy nagyobb közösségükért, ezáltal régiónkért, mint amúgy az normál esetben vagy a munkájukból adódóan elvárható lenne – fogalmazott Varga Ottó, a Kisalföld főszerkesztője.

– Idén egyelőre elnapoltuk a szokásos díszvacsorát, de pótolni fogjuk, amint erre lehetőségünk lesz.A Kisalföld egyik célja és küldetése, hogy segítse az életet jobbá tenni. Ennek egyik módja, hogy bemutatja az olyan embereket, akik ebben élen járnak.

Idén két díjat is átadtunk Győrben. Olyanok kapták az elismerést, akik az év minden napján példát mutatnak kitartásból, emberségből.

Patkás Tamás, a győri láb nélküli úszó nyáron teljesítette élete eddigi fő kihívását: legyőzte az Európát Ázsiától elválasztó tengerszorost, a Boszporuszt. Tomi minden lehetséges fronton küzd sorstársai elfogadásáért. Legfőképpen pedig példát mutat arra, hogy igenis lehet boldog, teljes életet élni szörnyű baleset után, lábak nélkül is.

Patkás Tamás

Másik győri díjazottunk, Kovács Albert hegymászó egyrészt sajnálja, hogy nem mászóeredményeiért kapta az elismerést, másrészről örül, hogy a sportolás során kiélesedett figyelmének köszönhetően lebuktatott egy kislányokat kukkoló férfit az Aranyparton.

Kovács Albert

Szerény kamasz fiú a 11 éves Mihályi Dániel, aki eddig a legfiatalabb, aki a kitüntetést kiérdemelte. A darnózseli iskola hatodikosa gyönyörű fotókat készít, idén egy leukémiás kisfiú javára szervezett jótékonysági licitre ajánlotta fel egy díjazott képét, ami félmillió forintért kelt el.

Meghatódva vette át díját Mihályi Dániel Varga Ottótól és Mészely Rékától.

– Büszke vagyok arra, hogy mindig tudunk előbbre lépni, fejleszteni, új célokat kitűzni, amiben minden kolléga partner – fogalmazott Odoricsné Buthi Krisztina, a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Központ vezetője, aki meghatottan vette át a Rábaközből a Kisalföld Év Embere kitüntetést. A díjra a munkatársaival együtt végzett munka elismeréseként tekint.

Odoricsné Buthi Krisztina

Vadludak, galambok, védett és nem védett madarak, sünök és tucatnyi más kisállat köszönheti megmenekülését Bodnár Ágotának, aki 2020-ban Sopronban lett a díjazott. Önkéntes madármentő munkájával érdemelte ki az elismerést.

Bodnár Ágota

Komáromi díjazottunk, Szakál József 45 évet töltött az Országos Mentőszolgálatnál, júliusban vonult nyugdíjba, utolsó munkanapját sikeres újraélesztéssel koronázta meg, míg munkatársai egy álriasztással köszöntötték.

Szakál József

A Kisalföld Év Embere díjazottjaival készült interjúkat a következő napokban olvashatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában