Útépítés

2020.08.08. 17:41

Előbb készül el a Csengery út Sopronban

A tervezettnél két héttel korábban, augusztus közepén feloldják a forgalomkorlátozást a Csengery út felújítás alatt álló szakaszán. Augusztus 15-től a Kópháza és Harka közötti összekötő utat zárják le az M85-ös gyorsforgalmi út csatlakozásának kiépítése miatt.

Bódvai Ildikó

Fotó: Magasi Dávid

A kivitelezőnek sikerül a folyamatos korlátozást igénylő feladatokat hamarabb befejezni a Csengery úton, köszönhetően a technológiai folyamatok szorosabb összehangolásának és az időközben bevont nagyobb létszámú munkaerőnek.

Augusztus második felére már csak kisebb munkák, a burkolatfestés és a végleges jelzőtáblák elhelyezése marad. A hónap végig azért még fokozott figyelemmel kell a Csengery út körforgalom és vasúti felüljáró közötti részén közlekedni, mert helyenként rövid idejű jelző­őrös terelések előfordulhatnak – tudatta Rostás János László, a Dömper Kft. kommunikációs koordinátora.

A munkák korábbi befejezése azért is jó hír, mert a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában megvalósuló M85-ös gyorsforgalmi út építése miatt augusztus közepétől lezárják a Kópháza és Harka közötti összekötő utat. Azt követően Harka csak Sopronon – a Győri, Csengery és Kőszegi úton – keresztül lesz megközelíthető, így a városba bevezető utakra az eddigieknél is nagyobb terhelés zúdul.

A harkai összekötő út teljes lezárására azért van szükség, mert az M85-ös Sopron, kelet csomóponton áthaladó 84-es számú főút új, korrekciós szakaszának végleges forgalomba helyezése előtt, utolsó lépcsőként, csatlakoztatják a 8645 jelű harkai összekötő út új nyomvonalát a Harkára bevezető régi nyomvonalhoz. Az új aszfaltcsík kijelölt rákötési pontjához azonban olyan közel van a vasúti átjáró, hogy a Harkára vezető forgalom nem tartható fenn biztonságosan.

A munkák ideje alatt a terelő útvonalat sárga alapú táblák jelzik majd. Az országhatár és Kópháza felől érkezőknek, valamint Harka belterületén is tájékoztató és terelő táblákat helyeznek ki.

A tervezett terelés várhatóan augusztus 15-től augusztus 31-ig tart. A kivitelező DS Konzorcium fokozott óvatosságra inti és arra kéri a közlekedőket, hogy kövessék a terelő táblák iránymutatását. Szeptembertől már kényelmesen és zavartalanul lehet majd közlekedni a 84. számú főúton és a harkai összekötő út új nyomvonalán. Az M85 Sopron, kelet csomópont egy biztonságos és gyors átkelési szakasz lesz az új gyorsforgalmi út alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában