Elkezdődtek a munkálatok

2020.05.06. 14:17

Trianoni emlékparkot építenek Sopronban – fotók

Trianoni emlékparkot létesítenek a Károly-kilátó parkolójában, az erdőgazdaság területén. A századik évforduló napjára, június 4-re tervezik az átadást.

Máthé Erika

Az emlékpark építése megkezdődött, a látogatók türelmét kérik.

Fotó: Magasi Dávid

– Azért választottuk ezt a helyszínt, mert a kilátó parkolójában található a trianoni eseményekhez szorosan kapcsolódó, az ágfalvi csata emlékére állított szobor is. A két emlékművet sétaút köti majd össze – tudtuk meg Bánáti Lászlótól, a Taeg Zrt. közjóléti vezérigazgató-helyettesétől. Elmondása szerint a Nagy-Magyarország lesz az emlékpark központi eleme. Természetes anyagokból, elsősorban terméskőből és apró méretű kövekből rakják ki Magyarország kontúrját, köréje az elcsatolt országrészeket, az elszakítást sétautakkal szimbolizálva. – Úgy gondolom, látványos, a helyhez illő emlékparkot alakítunk ki, ami a huszonkét állami erdőgazdaság közös emlékműve is lesz egyben – fogalmazott Bánáti László.

Bánáti László az emlékpark központi elemeivel. Fotó: Magasi Dávid

A munkálatok már elkezdődtek, a park építése idejére a kirándulók megértését kérik, valamint azt, hogy lehetőleg vigyázzanak a frissen ültetett növényekre.

Az emlékpark átadásának időpontja kérdéses a jelenlegi helyzetben, a tervek szerint június 4-én, a századik Trianon-évforduló napján várható a felavatása.

Az emlékpark építése megkezdődött, a látogatók türelmét kérik.
Fotó: Magasi Dávid

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában