Mad Max-filmekbe illő roncs Suzuki áll a győrszentiváni állomásnál – videó, fotók

Olvasónktól kaptunk fotót arról, hogy a győrszentiváni állomás közelében egy roncs Suzuki várja sorsa végét. A Győr-Budapest vonalon közlekedő szerelvényekről jól láthatók az első generációs Swift maradványai. Utánajártunk az esetnek.

Szeghalmi Balázs

A tolvajok már szinte minden mozdítható értéket elvittek a roncs Suzukiból. Fotó: Rákóczy Ádám

A tudósítói felvétellel első körben a MÁV Kommunikációs Igazgatóságon kopogtattunk, ahonnan a következő választ kaptuk: „a győrszentiváni állomáson található roncsról az állomásfőnök tájékoztatta a rendőrséget november elején. Kérjük, az üggyel kapcsolatban őket keresse”.

Ezután írtunk a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtó ügyeleteseinek.

Alváz- és motorszám nélkül

Az állomásra érkezett győri rendőrök a jármű tulajdonjogát nem tudták megállapítani tavaly ősz végén, mivel a kibelezett Suzukinak az alváz- és motorszáma ismeretlen eredetű. Gyaníthatóan ez nem a véletlen számlájára írható. Arról, hogy miként kerülhetett ide a körülbelül negyedszázaddal ezelőtt, Esztergomban gyártott jármű, szintén nem rendelkezik információval a Győri Rendőrkapitányság.

Ki szállíttathatja el a roncsot?

A rendőrség magánterületről történő elszállításról a jogszabályok szerint nem intézkedhet. Ez esetben erről a terület tulajdonosa, a MÁV határozhat.

„A közterületen – s a közforgalom számára megnyitott magánterületen – lévő, elhagyott gépjárművek elszállításával kapcsolatban Győr belterületén a Győri Városrendészet intézkedik.

A rendőrség abban az esetben szállít el járművet, ha annak lefoglalása bűncselekmény vagy szabálysértés tárgyaként indokolttá vált, valamint ha forgalmi akadályt képez és a közlekedés biztonságát veszélyezteti” – tették hozzá a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtós munkatársai.

A tolvajok már szinte minden mozdítható értéket elvittek a roncs Suzukiból. Fotó: Rákóczy Ádám

Mi pedig reméljük, hogy az idő ezt a problémát is megoldja, s az utasoknak sokáig már nem kell szörnyülködniük a lepusztult Suzuki látványán a győrszentiváni állomáson.

Várjuk Olvasóink felvételeit

Érdekeset látott Győr-Moson-Sopronban? Küldje a felvételt a [email protected] e-mail címre és utánajárunk az esetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában